Social

Numărul persoanelor cu CoVid-19 în cel mai mare focar din județ a ajuns la 150

Numărul persoanelor infectate cu CoVid-19 în cel mai mare focar din Alba, respectiv cel de la Centrul de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu dizabilități Galda de Jos, a ajuns miercuri la 150, după ce au fost testați pozitiv încă 13 beneficiari și un angajat.

Potrivit unui comunicat transmis Agepres de Direcţia Generală de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului (DGASPC) Alba, „rezultatele primite de la DSP Alba au confirmat infectarea cu noul coronavirus CoVid-19 a 13 beneficiari și a unui angajat de la Centrul de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu dizabilităţi Galda de Jos, numărul acestora ridicându-se la 117 beneficiari și 33 de angajaţi”.

În total, în centrul de la Galda de Jos sunt 180 de persoane adulte cu dizabilităţi și 170 de salariaţi.

De asemenea, potrivit comunicatului, o persoană care își desfășoară activitatea în sediul DGASPC, în urma testării voluntare, a fost confirmată cu CoVid-19. Angajatul respectiv nu a mai fost la serviciu din data de 7 octombrie.

Sursa citată mai arată că, în urma procedurii de testare bilunară a personalului angajat în cadrul Direcţiei, conform programării, au fost testaţi marţi, prin metoda pooling, salariaţii care își desfășoară activitatea în centrele rezidenţiale pentru adulţi și copii din zona Blaj – 35 de salariaţi, zona Aiud – 26 angajaţi, zona Alba Iulia – 51 de angajaţi.

Analizele de laborator au indicat rezultate incerte pentru un eșantion de 6 persoane din zona Aiud, un eșantion cu 3 salariaţi din zona Alba Iulia și un eșantion cu 10 angajaţi care își desfășoară activitatea în cadrul serviciilor de evaluare complexă. Toate persoanele cu un rezultat incert se află în izolare la domiciliu, urmând să fie testate individual.

În Alba au fost anunţate, miercuri, 143 de noi cazuri de infectare, după prelucrarea a 1.159 de teste. Numărul cazurilor active în judeţ a ajuns la 1.318, fiind înregistrate mai multe focare.

De la mijlocul lunii martie, în Alba au fost depistate cu CoVid-19 un număr de 2.880 persoane, din care 1.467 s-au vindecat. Au fost înregistrate și 95 de decese. Numărul total de teste prelucrate în judeţ până acum este de 88.620.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.