Social

Peste 250 de persoane din Alba au fost amendate pentru că nu purtau mască

Peste 250 de persoane din Alba, județ în care miercuri erau peste 1.300 de cazuri active de infectare cu CoVid-19, au fost amendate într-o singură zi pentru că nu respectau măsurile de protecție individuală, respectiv nu purtau mască sau o țineau în mod necorespunzător.

„Pe fondul numărului mare de cazuri de CoVid-19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba desfășoară activităţi de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de CoVid-19. (…) Echipele de control au depistat 257 de persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală, acestea fiind sancţionate contravenţional, conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare de 9.600 lei”, se menţionează într-un comunicat dat publicității miercuri.

Acţiunile, derulate sub coordonarea Instituţiei Prefectului, au fost desfășurate în zone aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun.

La activităţile desfășurate au participat 248 de poliţiști, poliţiști locali, precum și reprezentanţi de la Protecţia Consumatorului, Ministerul Sănătăţii și autorităţi publice locale.

În cadrul acţiunilor de control au fost verificate 204 societăţi comerciale/persoane fizice autorizate, 185 de mijloace de transport, dintre care 91 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate 1.882 de persoane.

„Modul de acţiune al poliţiștilor este unul preventiv, prin discuţii cu persoanele și cu responsabilii agenţilor economici, cu privire la respecte măsurile de protecţie individuală, de distanţare socială și de igienă personală, mai ales în spaţiile închise. Ne dorim ca toate persoanele să înţeleagă și să respecte aceste recomandări, pentru a fi nevoiţi cât mai rar să aplicăm sancţiuni ca urmare a încălcării normelor legale”, au subliniat reprezentanţii IPJ.

În Alba au fost anunţate miercuri, de către Direcţia de Sănătate Publică, 143 de noi cazuri de infectare, după prelucrarea a 1.159 de teste. Numărul cazurilor active în judeţ a ajuns la 1.318, fiind înregistrate mai multe focare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.