Administrație

Primăria Blaj a început montarea camerelor video inteligente

Primele 32 de camere video inteligente, dintr-un total de 128, au fost montate și sunt funcționale în mai multe zone ale municipiului Blaj, printre care și cele patru intrări în localitate, acestea putând detecta inclusiv numerele autovehiculelor care tranzitează orașul, a anunţat, miercuri, primarul Gheorghe Valentin Rotar.

„Cele 32 de camere video, de cea mai înaltă rezoluţie, de la Full HD până la 4K, au fost montate în mai multe zone ale orașului. Patru dintre acestea au fost instalate la intrările în municipiul Blaj și pot detecta inclusiv numerele autovehiculelor care tranzitează orașul. Cele patru camere video sunt amplasate la intrările în oraș dinspre Alba Iulia, Târnăveni și Mediaș și în zona Podului Veza, de peste râul Târnava Mare”, a scris primarul Rotar într-o postare pe o reţea de socializare.

Potrivit edilului, celelalte 28 de camere de supraveghere au fost instalate în principalele puncte din oraș, inclusiv în zona a două cimitire și a sensurilor giratorii.

Imaginile sunt conectate la un sistem centralizat amplasat în clădirea Primăriei Blaj. Printre efectele pe care amplasarea sistemului de supraveghere video le urmărește se află monitorizarea traficului rutier, reducerea gradului infracţional și creșterea capacităţii de intervenţie pentru autorităţi.

„Implementarea sistemului performant de supraveghere video pe raza municipiului Blaj va continua prin instalarea altor trei module, tot de câte 32 de camere, care vor fi puse în funcţiune începând din primăvara anului viitor. La finalul acestui proiect, Blajul va avea un sistem complet de 128 de camere video de cea mai înaltă rezoluţie. Prin acest nou sistem de supraveghere video vor crește siguranţa și confortul locuitorilor și vom putea preveni și mai eficient abaterile de la normele de convieţuire socială de pe raza municipiului. Blajul va avea, astfel, unul dintre cele mai performante sisteme de supraveghere video din România”, a mai transmis primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.