Social

Purtarea măștii devine obligatorie în parcurile și pe străzile din Ocna Mureș

Autoritățile din Ocna Mureș, oraș în care sunt confirmate cu CoVid-19 74 de persoane, ceea ce înseamnă o incidență de peste 3 cazuri la 1.000 de locuitori, au dispus miercuri o serie de restricții, printre care obligativitatea purtării măștii.

A fost, totodată, aprobată și solicitarea conducerilor celor trei unități de învățământ din localitate de desfășurare a cursurilor exclusiv online.

Astfel, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Ocna Mureș, întrunit miercuri, a decis să susțină inițiativa celor trei unități școlare – școala Gimnazială „Lucian Blaga”, Liceul Teoretic „Petru Maior” și Liceul Tehnologic Ocna Mureș, adoptată în consiliile de administrație și trimisă Inspectoratului școlar Județean Alba pentru avizare, de suspendare, pe o durată de 14 zile, a cursurilor școlare care presupun prezența fizică a elevilor și cadrelor didactice în sălile de curs la toate clasele care își vor desfășura cursurile, în această perioadă, exclusiv online.

De asemenea, s-a decis suspendarea, pentru o perioadă de 14 zile, a activităților care presupun prezența fizică la locațiile afectate, a beneficiarilor și personalului, derulate în cadrul proiectelor „școală după școală” și „Impact”.

„Se instituie obligativitatea purtării măștii faciale de protecție în toate locurile publice – inclusiv cele deschise de pe teritoriul orașului Ocna Mureș (străzile publice, piețe, parcuri, etc.). Se dispune, pentru o perioadă de 30 de zile, reducerea activității în piața agroalimentară prin suspendarea accesului în piață a producătorilor/comercianților cu excepția celor care au sediul/domiciliul pe raza următoarelor unități administrative-teritoriale: Ocna Mureș, Unirea, Mirăslău, Lunca Mureșului, Noșlac, Fărău și Hopârta. (…). Se suspendă desfășurarea activităților comerciale – comerțul ambulant pe terenurile aparținând domeniului public sau privat al UAT Orașul Ocna Mureș – inclusiv activitatea comercială desfășurată în locația de pe strada Vasile Lupu, cunoscută ca «piața de lemne». Se suspendă, pe o perioadă de 30 de zile, activitatea comercializării produselor industriale organizată săptămânal în ziua de vineri”, a decis CLSU Ocna Mureș.

Totodată, toți operatorii de transport public de persoane care activează pe teritoriul/tranzitează teritoriul orașului Ocna Mureș, inclusiv cei care realizează serviciul de transport persoane în regim de taxi, microbuzele școlare, cursele regulate sau ocazionale, au obligația de a asigura dezinfecția frecventă a habitaclului mijlocului de transport la finalizarea fiecărui traseu (de exemplu bare, suporți, uși, scaune).

După mai multe luni în care în Ocna Mureș nu au mai fost depistate persoane infectate cu CoVid-19, în ultima săptămână numărul cazurilor a crescut de la o zi la alta, ajungând miercuri la 74. Un focar se înregistrează la sucursala operatorului Apa CTTA, iar un caz a fost depistat în rândul angajaților Primăriei.

De altfel, inclusiv primarul Silviu Vințeler se află în izolare împreună cu familia, deoarece soția sa lucrează la societatea în care a fost depistat focarul.

În Alba, numărul cazurilor active a depășit miercuri 1.300.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.