Educație

Școlile din 4 orașe și 3 comune din Alba trec pe scenariul „roșu”

Elevii și preșcolarii din Alba Iulia, Sebeș, Câmpeni și Ocna Mureș, precum și cei din Cricău, Unirea și Vințu de Jos vor face cursurile exclusiv în online (în imagine, Liceul Sportiv din Sebeș)

Elevii și preșcolarii din Alba Iulia, Sebeș, Câmpeni și Ocna Mureș, precum și cei din Cricău, Unirea și Vințu de Jos vor face cursurile exclusiv în online, după trecerea unităților de învățământ în scenariul 3 – roșu.

Decizia a fost luată ca urmare a înregistrării unei incidențe cumulate de peste 3 cazuri de îmbolnăvire la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile în respectivele orașe și comune.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba a aprobat miercuri hotărârea prin care se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față, cursurile urmând astfel să se desfășoare în sistem online în aceste unități de învățământ”, a anunțat, într-o conferință de presă, prefectul Nicolae Albu.

Reluarea activităților didactice care presupun prezența fizică a elevilor în cadrul unităților școlare din Alba Iulia, Sebeș, Câmpeni, Ocna Mureș, Cricău, Unirea și Vințu de Jos se va dispune tot prin hotărâre de către CJSU, după obținerea avizului DSP, respectiv după scăderea ratei de incidență sub limita de alertă.

Anterior, a fost dispusă desfășurarea cursurilor exclusiv pe scenariu 3 – roșu în Aiud, Ciugud, Galda de Jos, Hopârta și Blandiana.

„În total, avem astăzi 56 de unități de învățământ care sunt pe scenariul roșu”, a precizat prefectul județului Alba.

În Alba Iulia, această rată de incidență era miercuri de 3,11, în Sebeș de 3,01, în Câmpeni de 3,80, în Ocna Mureș de 4,33, în Cricău de 3,45, în Unirea de 3,27, iar în Vințu de Jos de 3,31.

Rata pe județ era miercuri de 2,27.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.