Social

Municipiul Alba Iulia intră în scenariul roșu pentru următoarele două săptămâni

Municipiul Alba Iulia, oraș în care incidența a ajuns la 3,24, cu 243 de cazuri noi de CoVid-19 depistate de la 1 octombrie, din care 39 în ultimele 24 de ore, va intra de joi seara, de la ora 22,00, pe o perioadă de 14 zile, în scenariul 3 – roșu, potrivit unei decizii adoptate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU).

Membrii CLSU Alba Iulia au hotărât joi suspendarea temporară a activităților didactice în toate unitățile care presupun prezența față in față, cursurile urmând a se desfășura în sistem online, precum și instituirea obligației purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

De asemenea, se suspendă activitatea restaurantelor și a cafenelelor în spațiile interioare, precum și a firmelor din domeniul jocurilor de noroc.

„Se interzice desfășurarea activităților cu publicul instituțiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producție de film și audiovizual, a instituțiilor de spectacole și/sau concerte, școlilor populare, de artă și de meserii, precum și evenimentele culturale în aer liber. Se propune interzicerea organizării de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) atât în spații deschise cât și închise (saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, etc.). Se suspendă activitatea operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturi alcoolice sau nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în spațiile interioare. Se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc”, sunt câteva dintre dispozițiile CLSU Alba Iulia.

S-a mai decis și suspendarea activității Talciocului.

„Prezenta hotărâre se aplică începând cu data de 15.10.2020, începând cu ora 22,00, pe perioada de 14 zile în scenariul 3-roșu, a stării de alertă a municipiului Alba Iulia”, a precizat CLSU.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.