Social

Controale ale poliției pentru combaterea pandemiei de CoVid-19

Inspectoratul de Poliție Județean Alba continuă activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combatere a prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de CoVid-19, informează instituția.

În ultimele 24 de ore au fost depistate 287 de persoane care nu purtau sau purtau necorespunzător masca de protecție sanitară. Începând de vineri, 16 octombrie, în 13 localități ale județului este obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice deschise.

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţile desfășurate au participat 251 de polițiști, polițiști locali, precum și reprezentanți de la Protecția Consumatorului, Ministerului Sănătății și autorității publice locale.

În cadrul acțiunilor de control au fost verificate 179 societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 207 mijloace de transport, din care 103 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate 1.966 de persoane.

Echipele de control au depistat 287 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare de 14.000 lei.

De exemplu, în municipiul Sebeș a fost organizată o acțiune punctuală pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului. Au fost verificate 37 de societăți comerciale și legitimate 110 persoane.

Au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționale, din care 58 penru nerespectarea masurilor de protecție individuală, conform Legii 55/2020. La acțiune au participat și jandarmii și lucrători ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

La Alba Iulia polițiștii au verificat 65 de mijloace de transport, 26 de societăți comerciale și au aplicat 71 de sancțiuni, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.