Social

Numărul cazurilor active de CoVid-19 din județ depășește 1.550

Două noi focare de CoVid-19 au fost identificate în Alba, ambele în centre rezidențiale pentru persoane vârstnice, unde au fost depistate 24 de persoane pozitive, numărul cazurilor active ajungând astfel vineri în județ la 1.551, dintr-un total de 3.133 începând cu mijlocul lunii martie.

După ce joi în Alba a fost prelucrat un număr record de probe într-o singură zi, respectiv 1.436 de probe, au fost înregistrate 133 de noi cazuri, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică (DSP).

Potrivit DSP, un număr de 24 din cele 133 de cazuri nou identificate au fost depistate în cadrul a două noi focare izbucnite în centre rezidențiale pentru persoane vârstnice.

„Primul focar cuprinde 19 persoane din cadrul unui centru rezidențial privat. Aici, în urma anchetei epidemiologice, a reieșit că persoanele pozitive sunt asimptomatice, starea lor de sănătate urmând să fie monitorizată de medicul de familie. Celălalt focar cuprinde 5 persoane, din care 3 angajați și 2 beneficiari, și se află în administrarea unui UAT din județ”, a transmis DSP Alba.

În total, de la mijlocul lunii martie, în Alba au fost depistate 3.133 de persoane pozitive. Au fost declarate vindecate 1.486, iar 96 au decedat. Asta înseamnă că sunt 1.551 de cazuri active, adică 49.50% din totalul cazurilor depistate în 7 luni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.