Social

Număr record de noi cazuri de CoVid-19 depistate într-o zi. Nouă șase focare identificate

Un număr record de noi cazuri de CoVid-17 într-o singură zi a fost înregistrat în Alba, respectiv 200, din care 75 au fost depistate la patru unități sociale de tip rezidențial, alte focare fiind la o primărie şi la o societate comercială.

Potrivit informațiilor date sâmbătă publicității de către Direcția de Sănătate Publică (DSP), au fost depistate 200 de persoane pozitive după prelucrarea vineri a 1.156 de probe.

„Aproximativ 75 din cele 200 cazuri nou identificate au fost depistate în cadrul a patru unități sociale de tip rezidențial care funcționează în județul Alba. Este vorba despre trei aşezăminte sociale cu 25, 6 şi respectiv 4 cazuri şi despre un centru de recuperare – 40 de cazuri. În ultimele 24 de ore au mai fost identificate focare la o societate comercială – 5 cazuri şi la o primărie – 3 cazuri”, au precizat reprezentanții DSP.

Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 92.166, potrivit DSP.

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, Agerpres, de Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului (DGASPC), în urma procedurii de retestare a beneficiarilor, cu rezultate negative, din cadrul Centrului de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu dizabilități Galda de Jos, rezultatele primite de la DSP au confirmat infectarea cu noul coronavirus a 34 de persoane adulte cu dizabilități şi a unui angajat.

Astfel, numărul total al persoanelor infectate în centrul de la Galda de Jos, cel mai mare focar din județ, a ajuns la 185.

„De asemenea, infectarea cu CoVid-19 a fost confirmată şi pentru cele 7 persoane adulte cu dizabilități ocrotite în serviciul rezidențial din Cricău. Acestea au fost izolate în locuința protejată, starea lor de sănătate fiind monitorizată permanent”, a menționat sursa citată.

Pentru cei 50 de beneficiari de la CIAPAD Baia de Arieş, unde, de asemenea, au fost prelucrate probe, virusul nu a fost detectat. Totodată, cei 32 de beneficiari (16 copii şi 16 persoane adulte cu dizabilități) ocrotiți în cele patru servicii rezidențiale din zona Aiud şi cei 9 copii din CTF Blaj au avut rezultat negativ.

De la mijlocul lunii martie, în Alba au fost depistate pozitiv 3.200 de persoane, din care mai mult de o jumătate reprezintă cazuri active.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.