Politică

USR și PLUS au aprobat Programul de guvernare al Alianței

Alianța promite că „Programul de guvernare propus de USR PLUS va aduce o schimbare radicală a modului de a guverna în România”

Cei aproape 200 de membri care alcătuiesc conducerile reunite ale USR și PLUS au aprobat sâmbătă, 17 octombrie, programul de guvernare pe care Alianța USR PLUS se angajează să-l pună în practică după alegerile parlamentare.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, „Programul de guvernare propus de USR PLUS va aduce o schimbare radicală a modului de a guverna în România. Avem nevoie de un stat eficient, care să acționeze curat, profesionist, în interesul cetățeanului, ca partener al mediului de afaceri și al societății civile. În anii următori, cetățenii și mediul antreprenorial au nevoie de stabilitate și predictibilitate, iar statul român are nevoie de reformă și de modernizare pentru a se scutura de tarele incompetenței, corupției, ineficienței, de moștenirea lăsată de politicieni care l-au politizat pentru a-l captura. Am discutat astăzi în structura de conducere comună a USR și PLUS conținutul programului, elaborat cu participarea a peste 200 de oameni cu expertiză și experiență pe domeniile acoperite de program. Revoluția Bunei Guvernări pe care o propunem înseamnă, de fapt, revenirea la o guvernare a bunului-simț”, a declarat Dacian Cioloș, copreședinte al Alianței și propunerea de prim-ministru a USR PLUS, citat în comunicatul menționat.

De asemenea, copreședintele USR PLUS Dan Barna a arătat că acest program a rezultat în urma consultărilor cu oameni din partid, dar și din afara lui.

„Un program de guvernare înseamnă evoluție, soluții și solidaritate. Înseamnă că ai o viziune pentru viitor și această viziune are mecanisme bine definite, detalii și termene și indicatori prin care măsori evoluția. Asta au făcut colegii noștri care au lucrat la documentul pe care l-am adoptat azi: au identificat probleme și au venit cu soluții. Înainte de a scrie s-au consultat cu experți, cu societatea civilă, mediul de afaceri și cu membri de partid. Au reușit astfel să alcătuiască cel mai bun program dintre toate cele pe care electoratul le va avea la dispoziție în această campanie. Cei patru ani care se încheie în decembrie au fost anii opoziției. Şi a fost dură. Anii care vin sunt cei ai construcției. Şi va fi durabilă”, a subliniat Dan Barna.

Programul va fi prezentat public, în integralitate, după depunerea listelor de candidați USR PLUS, precizează sursa citată.

În comunicat sunt indicate șase angajamente-cheie din cele 40 cuprinse în program: 1. „repararea a tot ce a distrus PSD în materie de Justiție”; 2. depolitizarea sistemului de educație; 3. crearea unui Fond Național de Modernizare a Infrastructurii din Sănătate, un program de 1 miliard de euro pentru următorii patru ani, prin care să fie finanțată renovarea sau reconstrucția de spitale; 4. reîmpădurirea României și crearea DNA-ului Pădurilor; 5. bani europeni în industrii ale viitorului, tehnologii verzi și energie curată, digital & industrie 4.0, prelucrare cu valoare adăugată înaltă și inovare, ecoturism, industrii creative; 6. Internet de mare viteză pentru toți.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.