Mozaic

Primul caz de CoVid-19 și gripă în România! Anunțul făcut de medicii clujeni

În plină pandemie de Covid-19, în România a fost înregistrat și primul caz de coronavirus și gripă, simultan în aceeași persoană, informează monitorulcj.ro.

Anunțul a fost făcut de un medic din Cluj, care atrage atenția și că la noi în țară nu sunt vaccinuri antigripale suficiente, astfel că trebuie să fim atenți la măsurile recomandate de specialiști.

„A fost raportat la nivelul țării primul pacient cu CoVid-19, la care s-a confirmat și infecția coronavirus și infecția cu virusul gripal. Vaccinarea antigripală trebuie să o facem cei care sunt expuși la risc, cei care au comorbidități. Nu există vaccin pentru întreaga populație, deci în această situație trebuie să vedem cum ne protejăm, încercând să evităm contactul cu pacienți care ar putea să fie infectați”, a spus doctorul Milena Man, medic pneumolog la Spitalul de Pneumoftiziologie Cluj-Napoca.

Din primele informații, este vorba de un italian aflat în vizită în România, care a fost diagnosticat în Oltenia și ar fi internat la Râmnicu Sărat, județul Buzău.

La fel și primul caz de CoVid-19 din România, primul caz de CoVid-gripă este tot un italian.

Cum putem deosebi gripa de CoVid-19?

Dificil în această perioadă de pandemie este că simptomenele Covid-19 seamănă cu cele de gripă, astfel că vizita la medic este importantă.

„Pe scurt, nu putem să le deosebim unele de altele. Atât gripa, cât și infecția cu coronavirus pot să arate la fel. Infecția cu coronavirus, suplimentar, poate să fie asimptomatică. Din păcate s-a înregistrat și primul caz care avea, nu în Cluj, avea amândouă infecții. Deci nu le putem deosebi, în momentul în care suntem asimptomatici, trebuie să ne izolăm, să purtăm mască, să păstrăm distanțarea socială inclusiv în casă, dacă avem simptome sau am fost contacți cu pacienți CoVid-19”, a mai recomandat medicul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.