Social

Dovada că, în Alba, se testează relativ mult: mortalitatea e precum cea din Italia

În unele județe din România mor mai mulți oameni infectați cu CoVid-19 decât în alte state europene. În județul Alba, rata mortalității e comparată cu cea din Italia.

În județe precum Hunedoara, Argeș, Brașov, Bistrița, Arad, Caraș-Severin și Brăila, ratele de mortalitate din cauza infecției CoVid-19 este mai mare decât în Italia sau Germania, conform Digi24.

Mortalitatea este atât de mare din cauza faptului că în acele județe nu se testează suficient de mult. Un alt motiv este faptul că majoritatea noilor cazuri de CoVid-19 sunt grave și aflate în spital, spune un biostatistician, Valentin Pârvu, pentru aceeași sursă.

„A trebuit cel puțin două zile să caut în presa locală, în comunicate de la prefecturi, ca să văd pur și simplu câte decese au fost în fiecare județ. Anumite județe le dau zilnic și sunt ușor de găsit aceste date, sunt unele județe, Botoșani, Dolj, Giurgiu, Neamț, Olt, Satu Mare, Suceava, Teleorman în care nu am găsit nici măcar din ultimele săptămâni. În alte județe am găsit în anumite locuri, dar sunt date periodic. Nu avem date despre cât se testează în fiecare loc”, declară Valentin Pârvu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.