Mozaic

Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea este voluntară și nu e obligatorie

Valeriu Gheorghiță (în uniformă militară), alături de președintele Klaus Iohannis și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în vizită la un centru de vaccinare (3 decembrie 2020)

Președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță, a declarat vineri că vaccinarea este voluntară și nu obligatorie.

„Apariția unui vaccin care va fi aprobat de toate agențiile de reglementare de la nivel mondial va reuși să ne confere din nou un control asupra stării noastre de sănătate și să putem reveni la normalitate, putem să ne reluăm activitatea și viața socială, putem să reluăm activitatea economică și în final să reintrăm în normalitate. (…) Vaccinarea este voluntară și nu este obligatorie, este un drept al fiecărei persoane și nu este o obligație și trebuie să înțelegem că în România se vor folosi doar vaccinuri care vor fi autorizate de către Agenția Europeană a Medicamentului”, a spus Gheorghiță, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că strategia de vaccinare din România este perfect compatibilă cu toate recomandările de la nivelul Uniunii Europene, Organizației Mondiale a Sănătății și Centrului European de Control al Bolilor.

„Fiecare țară, plecând de la un cadru strategic general, și-a dezvoltat propria strategie care să se plieze perfect peste condițiile demografice și epidemiologice și, de asemenea, peste facilitățile de stocare și de distribuție, încât să se asigure toate condițiile de păstrare a siguranței și eficacității acestor vaccinuri. Campania de vaccinare și cea de comunicare, care este subsecventă activităților de vaccinare, sunt în deplin acord cu toate recomandările de la nivelul UE. Avem datoria să derulăm o activitate de comunicare și informare transparentă și onestă pentru ca toate persoanele să aibă suficiente informații atunci când vor opta pentru a se vaccina sau pentru a nu se vaccina”, a menționat Gheorghiță.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.