Politică

Avertisment pentru un sătean care a postat pe FB îndemnul de a vota un anumit partid

O persoană dintr-un sat din Alba a fost sancționată cu avertisment după ce a postat pe o rețea socială o fotografie cu partea din spate a actului de identitate având aplicat timbru autocolant cu mențiunea „votat”, împreună cu îndemnul de a vota o anumită formațiune politică.

„Polițiștii s-au sesizat, din oficiu, în legătură cu faptul că, în această după amiază, o persoană din comuna Crăciunelu de Jos a postat pe o rețea socială o fotografie cu partea din spate a actului de identitate având aplicat timbru autocolant cu mențiunea ‘votat’, împreună cu îndemnul de a vota o anumită formațiune politică”, au transmis, duminică seara, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Alba.

Potrivit acestora, persoana în cauză a fost sancționată contravențional, în conformitate cu prevederile art. 98 din Legea 208 din 2015, pentru continuarea propagandei electorale.

Tot duminică, pe parcursul activităților de patrulare desfășurate în teren de forțele de ordine, s-a constatat faptul că la două societăți comerciale din Alba Iulia, situate la o distanță mai mică de 500 de metri de două secții de votare, se comercializează băuturi alcoolice. Reprezentanții societăților comerciale au fost, de asemenea, sancționați contravențional, conform Legii 208 din 2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților.

IPJ menționează că procesul electoral s-a desfășurat în Alba fără a fi înregistrate incidente în planul siguranței publice sau în ceea ce privește buna desfășurare a exercitării dreptului la vot.

La cele 439 de secții de votare din Alba, dar și în teren sunt prezenți peste 800 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.