Social

Escroci percheziționați de poliție. Le promiteau naivilor că îi fac celebri

Polițiștii din Alba efectuează miercuri dimineața două percheziții la persoane bănuite de înșelăciune, care ar fi promis unor cetățeni că le vor promova imaginea, pe diferite site-uri, în scopul încheierii unor contracte cu firme de publicitate sau modeling.

Perchezițiile, desfășurate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au loc în Alba Iulia, la punctul de lucru al unei societăți comerciale și la o locuință închiriată de persoanele bănuite de înșelăciune.

„Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada ianuarie – februarie 2021, persoanele vizate de anchetă ar fi racolat, în zona centrală a municipiului Alba Iulia, 7 persoane, de diferite vârste, toate din județul Alba, cărora le-ar fi promis faptul că, în schimbul unor sume cuprinse între 120 și 2.000 de lei, ar urma să le promoveze imaginea, pe diferite site-uri, în scopul încheierii unor contracte, cu diverse societăți de publicitate sau companii de modeling. Ulterior, aceștia nu ar fi efectuat demersurile în sensul celor promise cu ocazia încheierii contractelor”, se menționează într-un comunicat al IPJ Alba.

Opt persoane vor fi conduse la sediul IPJ pentru audieri.

One Comment

  1. Pingback: Șapte persoane, reținute pentru înșelăciune prin metoda „modeling” – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.