Educație

Toți elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” fac cursuri online

Conducerea Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, unde aproape 80 de elevi s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 și peste 160, considerați contacți direcți, au fost plasați în izolare, a decis ca din 1 martie cursurile să se desfășoare online.

„Începând cu data de 1 martie, în urma analizei epidemiologice şi la recomandarea Direcției Medicale a Ministerului Apărării Naționale, Consiliul de conducere al Colegiului Național Militar ‘Mihai Viteazul’ Alba Iulia a hotărât desfășurarea în format online a cursurilor atât cu elevii aflați în spațiile de cazare din incinta instituției, cât și cu cei confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 aflați la domiciliu. Procesul educațional se va desfăşura în format online timp de două săptămâni, prin intermediul platformelor educaționale, iar cadrele didactice vor susține cursurile online din cadrul colegiului, cu ajutorul dispozitivelor inteligente”, se menționează într-un comunicat transmis, vineri seara, Agerpres.

Potrivit sursei citate, fiecare profesor va preda dintr-o sală de clasă dedicată, astfel încât să se evite deplasările şi schimbul de echipamente electronice. Întregul efectiv de elevi militari dispune din acest an şcolar de tablete performante, puse la dispoziție de Statul Major al Forțelor Aeriene.

„În acelaşi context, în funcție de evoluția situației epidemiologice din perioada următoare, există posibilitatea să fie stabilite şi alte măsuri pentru prevenirea şi limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 la nivelul Colegiului Național Militar ‘Mihai Viteazul’ Alba Iulia”, mai arată sursa citată.

După ce, la două zile de la începerea celui de-al doilea semestru, au fost depistați pozitiv cinci elevi, numărul acestora a crescut, ajungând la aproape 80. Majoritatea elevilor infectați au fost preluați de părinți și transportați acasă și patru, toți cu forme ușoare, au fost internați în spital, întrucât nu aveau condiții de izolare la domiciliu.

Cei cinci elevi care au fost confirmați pozitiv la începutul semestrului s-au vindecat, aceştia revenind între timp în colegiu.

Totodată, peste 160 de elevi, contacți direcți, se află izolați în spațiile special amenajate pentru carantină.

Colegiul era singura unitate din Alba Iulia unde toți elevii au fost prezenți la începutul celui de-al doilea semestru în sălile de clasă, restul şcolilor şi liceelor fiind în continuare în scenariul roşu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.