Administrație

Viceprimarul Popescu, în vizită la șanțurile cetății

Viceprimarul municipiului Alba Iulia, Emil Antoniu Popescu, a făcut vineri o vizită pe șantierul deschis pe șanturile cetății Alba Carolina, ca urmare a unui proiect de reabilitare a sitului.

Viceprimarul a ridicat problema unor „detalii legate de zone care nu au putut fi proiectate cu acuratețe, din cauza unor suprapuneri de limite de proprietate, detalii pe care trebuie să le remediem, acum, din mers. Este vorba de câteva garduri și construcții mai noi, neintabulate, care complică acum punerea în execuție a acestui proiect. Chiar dacă situația nu este una ideală, sunt convins că aceste probleme vor fi gestionate cu profesionalism de către specialiștii din cadrul administrației, astfel încât execuția proiectului să se încadreze în termenele contractate”.

Această zonă irmează să fie amenajată ca un parc de recreere și odihnă, cu alei, piste de biciclete, locuri de joacă și mobilier urban, restul suprafețelor fiind ocupate cu zone verzi reprezentate fie de taluzuri înierbate și peluză, fie de spații verzi plantate și amenajate cu rol decorativ.

„Așa cum ne-a descris proiectantul, conceptul contemporan și minimalist al proiectului, mobilierul urban durabil și simplu, amplasat în puncte esențiale, plantațiile geometrice, aliniamentele de arbori, jocul cu volumetria terenului, conturează un spațiu public verde care complementează și pune în valoare Cetatea Alba Carolina. Se va rezolva astfel, din punct de vedere urbanistic și peisagistic, zona tampon dintre elementele de patrimoniu ale Cetății și zonele construite adiacent”, a scris viceprimarul pe contul său de Facebook.

Viceprimarul a precizat că „amenajări atractive social și pentru anumite segmente de populație, se propune realizarea unui loc de joacă pentru copii, de tip groapă de nisip, cu amenajări adiacente de odihnă pentru părinți și a unei piste duble de alergat de 125 m liniari, din gazon rezistent la uzură”.

Cetatea Alba Carolina va continua să fie reamenajată, completând lucrări deja efectuate, astfel încât toată suprafața ei să fie accesibilă și valorificată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.