Social

Noi informații privind starea ofițerului ce s-a prăbușit cu aeronava MiG

Ministerul Apărării Naționale a raportat, pe pagina de Facebook, starea ofițerului ce s-a prăbușit marți cu avionul în județul Mureș, în apropiere de Reghin.

„Starea de sănătate a locotenent-comandorului Andrei Criste, care s-a catapultat marți, 20 aprilie, este stabilă. Ofițerul este, în prezent, internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, unde a fost evaluat de o echipă medicală, care a constatat că viața sa nu este în pericol și a autorizat transferul pacientului, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București, pentru tratament de specialitate și recuperare”, au anunțat reprezentanții MApN.

Transferul a fost realizat în cursul serii de marți, cu o aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române.

Un MiG 21 Lancer s-a prăbușit în apropiere de Reghin. Pilotul a reușit să se catapulteze

Pilot militar cu peste 600 ore de zbor

„Locotenent-comandorul Andrei Criste este pilot militar din anul 2008 și are o experiență de 600 ore de zbor pe aeronave supersonice, fiind certificat ca pilot operațional pe aeronave MiG-21 LanceR”, se mai precizează în informarea publică.

„Aeronava implicată în incidentul aviatic decolase în jurul orei 14.00 de pe baza aeriană din Câmpia Turzii, pentru a executa un zbor de instrucție împreună cu alte două aeronave de același tip. În timpul executării misiunii, pilotul a raportat că se află într-o situație de urgență și s-a catapultat, aeronava prăbușindu-se în zona localității Dedrad, județul Mureș, în afara ariilor locuite. Celelalte două aeronave au revenit în bază, în siguranță, în jurul orei 15.00”, au spus reprezentanții armatei.

Cazul este cercetat de Parchetul Militar, iar circumstanțele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de șeful Statului Major al Apărării. De asemenea, în conformitate cu procedurile-standard, au fost sistate zborurile de instrucție cu acest tip de aeronavă până la finalizarea anchetei de specialitate.

Pilotul MIG-ului prăbușit a fost transportat la un spital din Târgu Mureș

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.