Social

O căprioară căzută într-un bazin de apă a fost salvată de pompieri

O căprioară care a căzut într-un bazin de apă adânc de patru metri a fost extrasă în siguranță, joi, de pompierii militari din Blaj, fiind pentru a doua oară în acest an când reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba intervin pentru salvarea unui exemplar din această specie.

Tot pompierii militari din Alba au mai salvat în acest an o altă căprioară, un câine și o lebădă.

Purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Radu Botezan, a informat că pompierii Gărzii de Intervenție Blaj au acționat joi pentru salvarea unei căprioare căzute într-un bazin de apă, de aproximativ 4 metri adâncime. Animalul era foarte agitat.

„Căprioara a fost imobilizată și extrasă în siguranță din bazinul de apă. Ea este evaluată de către un medic veterinar”, a precizat Radu Botezan.

În ianuarie, o căprioară blocată într-un sloi de gheață pe Valea Caselor din orașul Cîmpeni a fost salvată de pompierii militari. Căprioara a fost predată paznicului de vânătoare, pentru a fi eliberată în pădure.

În aceeași zi, pompierii militari din Blaj au salvat un câine care a căzut în râul Târnava Mare. În februarie, Garda de Intervenție Blaj a acționat pentru salvarea unei lebede rănite din râul Târnava Mică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.