Social

Cod galben de vijelii și ploi torențiale în 15 județe, între care și Alba

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă dimineața, o atenționare Cod galben de vijelii și ploi torențiale în zone din 15 județe situate în vestul și nord-vestul țării, aceasta fiind valabilă din această dimineață până aproape de miezul nopții.

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de sâmbătă, între orele 12:00 și 22:00, în zona Carpaților Occidentali, sudul Banatului și sud-vestul Transilvaniei, precum și local în Carpații Meridionali și în nordul Carpaților Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20 – 40 litri/mp.

ANM precizează că astfel de fenomene se vor semnala și în restul Banatului, Crișanei, Maramureșului, precum și în nordul și vestul Transilvaniei, dar pe arii mai restrânse.

Trei județe, respectiv Caraș-Severin, Hunedoara și Alba, sunt vizate în totalitate de atenționarea meteorologilor, iar pe anumite zone județele: Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Gorj, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Sibiu, Sălaj, Timiș și Vâlcea.

Conform atenționării, disconfortul termic se va menține ridicat, sâmbătă și duminică, pe alocuri în zonele de câmpie, iar la începutul săptămânii viitoare va fi în intensificare și extindere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.