Politică

Primăria Aiud asumă „o singură opțiune: creșterea ritmului de dezvoltare”

Primăria municipiului Aiud a dat publicității o informare în care se elogiază gândirea strategică a echipei care gestionează conducerea administrației publice locale și în care se afirmă necesitatea impunerii unui „ritm accelerat de dezvoltare” pentru a „recupera timpul pierdut”.

„Pentru nimeni nu a reprezentat o surpriză faptul că în municipiul Aiud totul era de făcut, lucrurile nu mergeau tocmai în direcția potrivită atunci când aiudenii au decis în 2016 să dea gir unei alte echipe în administrația locală. Cu toții eram conștienți de existența decalajului economic față de celelalte municipii din județ. Doar printr-un ritm accelerat de dezvoltare putem recupera timpul pierdut”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Primăriei municipiului.

„La fel de adevărat este că în administrație importantă este tendința principalilor indicatori, direcția fiind dată de sensul lor ascendent sau descendent”, se afirmă în comunicarea publică.

„Dacă ne uităm doar peste datele din ultimii trei ani, putem observa faptul că veniturile proprii au crescut în iunie 2021 la 17.113.770 lei față de iunie 2019 când ajungeau la 11.202.965 lei. De asemenea, sumele încasate din impozitul pe venit s-au dublat în mai 2021 (8.794.204 lei) față de mai 2019 (4.643.806 lei). Trendul ascendent al acestor cifre importante poate fi susținut inclusiv prin evoluția bugetului consolidat al municipiului Aiud care s-a dublat în 2021 (167.636.130 lei) față de 2019 (80.176.000 lei)”, se detaliază în comunicatul Primăriei Aiud.

Reprezentanții autorității locale explică faptul că, în realitate, nicio primărie nu colectează destul încât să acopere nevoile de dezvoltare ale comunității. „Tocmai de aceea administrațiile care se respectă atrag resurse din finanțări europene, programe guvernamentale, credite, etc”, se mai arată în document.

„Situația fondurilor europene din municipiul Aiud atrase încă din 2016 nu suportă comparație cu perioada anterioară, întrucât cele 10 proiecte cu o finanțare europeană totală în valoare de 95.929.428,92 lei vorbesc de la sine”, socotesc reprezentanții Primăriei.

Aceștia mai promit că, urmând traiectul „de creștere evidentă”, ritmul de dezvoltare al Aiudului se va intensifica și mai mult în anii următori „cel puțin datorită următoarelor aspecte”:

  • „Cel puțin doi investitori vor crea aproximativ 140 de locuri de muncă (Deltamed și Glerups). De asemenea vor fi create aproximativ 60 de locuri de muncă prin înființarea Companiei de Transport Public Urban Aiud.
  • Punerea în practică a investițiilor în infrastructură precum lucrările la noua bază sportivă, reabilitarea infrastructurii rutiere de pe străzile Avram Iancu și Moților, cele două noi spații publice pe Ecaterina Varga și Cartodrom, dotarea Spitalului Municipal Aiud, reabilitarea Liceului Tehnologic Aiud sau multe alte astfel de investiții/lucrări de reparații în infrastructură, pe lângă beneficiile evidente pentru cetățeni vor însemna și crearea de locuri de muncă întrucât constructorii vor avea nevoie de angajați;
  • Vom fructifica la maximum noile programe de finanțare din PNRR și din cadrul financiar multianual al UE 2021-2027, ceea ce va însemna mai mulți bani care vor intra în Aiud.”

„Acest ritm de creștere înseamnă noi locuri de muncă, servicii educaționale și medicale de calitate, infrastructură subterană și supraterană modernă , pe scurt – creșterea calității vieții pentru cetățeni”, se mai arată în comunicat.

Trebuie precizat că acest raport de activitate al conducerii Primăriei Aiud a fost dat publicității în contextul alegerilor interne din organizațiile locale al Partidului Național Liberal.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.