Social

Incendiul de la Alba Iulia, stins după patru ore; au intervenit pompieri din șase județe

Peste 80 de pompieri din șase județe au intervenit marți cu 23 de mijloace tehnice pentru localizarea și lichidarea incendiului care a cuprins un depozit de materiale reciclabile din Alba Iulia, stins după patru ore.

„Incendiul este lichidat, iar în aceste momente se lucrează pentru înlăturarea efectelor negative și stingerea ultimelor focare ascunse rămase. Pentru stingerea incendiului au intervenit peste 80 de pompieri, din 6 județe, cu 23 de mijloace tehnice (autospeciale de prima intervenție și comandă, autospeciale de stingere cu apă și spumă, autoplatforma de salvare de la înălțime, autospeciala de descarcerare, autospeciala de cercetare CBRN)”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba.

Nu s-au înregistrat victime ca urmare a incendiului produs.

Incendiul s-a manifestat pe amplasamentul unui operator economic în suprafață de 11.000 metri pătrați, pe care erau depozitate aproximativ 3.000 de tone de deșeuri reciclabile (mase plastice, carton etc).

Circulația rutieră a fost blocată pe durata intervenției pompierilor în zonă, pe DN 1 la ieșirea din municipiul Alba Iulia către Teiuș.

Un depozit de deșeuri reciclabile din Alba Iulia a fost cuprins marți de flăcări, fumul provocat de acesta putând fi observat de la câțiva kilometri distanță. Incendiul s-a manifestat cu flacăra vizibilă și cu degajare mare de fum.

Au acționat pompieri din Alba, Bihor, Cluj, Hunedoara, Sibiu și Timiș.

Locuitorii din Alba Iulia și din localitățile învecinate au primit un mesaj RO-ALERT în urma incendiului, prin care li se recomanda să închidă ușile și ferestrele, să astupe gurile de aerisire și să oprească funcționarea instalațiilor de ventilație sau climatizare.

Depozitul în cauză este situat la marginea orașului, în imediata apropiere a unei fabrici de cablaje și a unui centru comercial.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.