Economie

Pompierii hunedoreni monitorizează zona incendiului de vegetație uscată din Munții Șureanu

Fotografie de arhivă

Pompierii militari şi angajații ocolului silvic continuă, miercuri, monitorizarea zonei în care a avut loc incendiul din Munții Șureanu care, timp de două zile, a afectat circa opt hectare de vegetație uscată, la aproape 1.400 de metri altitudine.

„Incendiul a fost declarat lichidat în data de 16 august, la ora 20,00. Misiunea nu s-a încheiat aici. Inclusiv astăzi (miercuri, n.r.) avem echipe în teren care monitorizează situația, 4-5 angajați ai ocolului silvic, pe timp de noapte, şi cinci pompieri militari cu cinci angajați ai Ocolului Silvic, pe timp de zi. Mai sunt mici degajări de fum în zona împrejmuită, fără să prezinte pericol”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

Incendiul s-a manifestat în golul alpin al masivului, în zona Vârful lui Pătru, într-un loc greu accesibil la care pompierii ajungeau după aproape două ore de mers pe jos.

Echipele din teren care au acționat pentru stingerea focului au transportat apa necesară în spate, folosind rucsaci special prevăzuți cu instalație de dispersare a apei. Alimentarea cu apă s-a realizat din două rezervoare cu capacitate de 2.000 de litri transportate în zona montană cu autospeciale de teren, până unde a permis drumul forestier.

Pentru lichidarea focarelor, în cele două zile de intervenție au fost mobilizați 93 de pompieri militari, zece muncitori de la ocolul silvic şi şase membri ai SVSU Petrila.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.