Social

Aglomerație la frontiera cu Ungaria. Cei care ies din țară așteaptă o oră la Nădlac II

Fotografie de arhivă

Unele puncte de trecere a frontierei spre Ungaria sunt aglomerate vineri dimineață, iar la Nădlac II (autostrada pan-europeană) se așteaptă cel puțin o oră pentru verificarea documentelor și tranzitare, deși a fost suplimentat numărul arterelor de control.

Conform aplicației online de monitorizare a traficului la frontiere, de pe site-ul Poliției de Frontieră, la Nădlac II se așteaptă 60 de minute pe sensul de ieșire din România, pe cele șase artere deschise pentru traficul de călători și autoturisme.

Aplicația informează că se înregistrează un „număr foarte mare de călători și mijloace de transport care se prezintă pentru verificările la frontieră pe sensul de ieșire din țară”.

Reprezentanții Poliției de Frontieră Arad au declarat pentru Agerpres că în această perioadă a sezonului estival sunt zile cu număr mai mare de călători care tranzitează frontiera, în special în weekend. Potrivit sursei citate, mulți români care lucrează în străinătate și au fost în țară în ultimele săptămâni pentru a-și petrece vacanța alături de familii se întorc în statele în care sunt angajați. Totodată, numeroși români din țară pleacă în excursii în străinătate, în special începând de vineri dimineață, când punctele de frontieră se aglomerează.

Aplicația de monitorizare a traficului la frontieră mai arată că și la Petea, în Satu Mare, se așteaptă cel puțin 60 de minute pe sensul de ieșire din România, aici fiind deschise tot șase artere de control.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.