Mozaic

Scenariu horror pentru organizatorii Untold. Festivalul se poate amâna în ultima clipă

Valul 4 al pandemiei de CoViD-19 a ajuns în județul Cluj, iar localitatea Mărgău este cea mai afectată.

Organizatorii festivalului Untold ar putea fi obligați să anulez festivalul în ultima clipă, deoarece rata de infectare CoViD-19 ar putea ajunge la 3 cazuri la mia de locuitori până pe data de 9 septembrie.

Rata de infectare CoViD-19 se stabilește în funcție de numărul de cazuri înregistrate pe o perioadă de 14 zile. Astfel, în perioada premergătoare festivalului Untold, municipiul Cluj-Napoca nu ar trebui să treacă de 1.200 de cazuri în 14 zile. Astăzi, 25 august, municipiul Cluj-Napoca are 208 cazuri active de CoViD-19 și o rată de infectare de 0,62 la mia de locuitori. Pentru ca festivalul Untold să se desfășoare municipiul nu trebuie să treacă de rata de infectare de 3 la mia de locuitori.

Conform unui calcul simplu, în perioada 26 august – 9 septembrie nu trebuie să fie raportate mai mult de 1.100 de cazuri în municipiul Cluj-Napoca.

Autoritățile nu sunt dispuse să facă nicio concesie

Tasnadi Szilard, prefectul județului Cluj, a declarat pentru Monitorul de Cluj că festivalul trebuie să respecte normele în vigoare și nu se va face nicio excepție, deoarece legea nu permite așa ceva.

Situația este destul de complicată în acest moment la nivelul județului, deoarece comuna Mărgău, formată din satele Bociu, Buteni, Ciuleni, Răchițele, Scrind-Frăsinet şi două cătune: Doda Pilii şi Ic Ponor, ce țin de satul Răchițele au intrat în deja în scenariul roșu, iar măsurile de restrictive vor fi aplicate în următoarea perioadă.

Iubitorii de festival trebuie doar să spere în următoarea perioadă că ritmul infectărilor se va menține la un nivel similar și nu vom avea o creștere la fel de bruscă precum în ultimele zile. Reamintim că în ultimele trei zile au fost confirmate pozitiv 180 de persoane cu CoViD-19 în tot județul Cluj.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.