Administrație

Alba Iulia și Cluj-Napoca conduc în topul orașelor smart din România

La finele lunii iunie au fost identificate 860 de inițiative smart city aflate în stadiul de proiect, în curs de implementare sau deja finalizate în 124 de orașe mari, medii și mici din țară, comparativ cu 594 de proiecte din 87 de orașe la nivelul lunii iunie 2020, scrie zf.ro.

Topul celor mai moderne orașe din punctul de vedere al proiectelor de tip smart city, este și în acest an condus de Alba Iulia, dar care are un număr stagnant de proiecte (106), urmat de Cluj- Napoca(58) și de Iași (56), care vine puternic din urmă, în timp ce Bucureștiul este pe locul patru (39 de proiecte), arată o analiză realizată de integratorul de soluții inteligente la cheie Vegacomp Consulting. Clasamentul este continuat de București – sector 4 (35), Arad (29), Sibiu (27), Oradea și Timișoara (26) și Brașov (18).

Cifrele iau în calcul proiectele în plan, în curs de implementare sau livrate.

Clasamentul orașelor medii este dominat de Alba Iulia (106), Arad (29) și Sibiu (27), în timp ce podiumul orașelor mici este ocupat de Avrig (10), Făgăraș (7) și, la egalitate, Odorheiu Secuiesc, Aiud și Hârșova (6).

„Vedem, în acest raport, un aspect pozitiv, în special la nivel de răspuns al administrației la nevoile de distanțare și de-birocratizare: dincolo de evoluția liderului – Smart Mobility, verticala Smart Governance, ocupantă a poziției secunde în clasament, numără nu mai puțin de 226 de proiecte care, sperăm, fac viața mai ușoară locuitorilor”, declară Cornel Bărbuț, CEO al Vegacomp Consulting.

Citiți articolul integral pe zf.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.