Social

Fenomenul furturilor din locuințe, în atenția polițiștilor

Polițiștii din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, desfășoară acțiuni pentru prevenirea furturilor din locuințe, informează instituția într-un comunicat de presă.

Activitățile vizează informarea cetățenilor cu privire la anumite moduri de operare în cazul infracțiunii de furt din locuință și transmiterea de recomandări legate de protecția imobilului, atât în perioadele în care proprietarii lipsesc de acasă, cât și atunci când sunt la domiciliu.

Polițiștii discută și cu reprezentanții asociațiilor de proprietari și distribuie materiale informativ – preventive cu recomandări menite să sporească siguranța locuințelor.

Modalitățile de comitere a faptelor de furt sunt multiple, de la efracție, folosirea de chei potrivite și escaladarea, la metoda împrietenirii. În acest ultim caz, autorii se recomandă ca fiind reprezentanți ai unor societăți care furnizează diverse servicii sau oferă, spre vânzare, bunuri și urmăresc să pătrundă în locuință pentru a observa locul în care potențialele victime își țin banii sau bunurile de valoare, explică polițiștii

„Recomandăm cetățenilor să fie prudenți, să nu comunice date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă și să nu posteze pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deţin în locuință bunuri de valoare. De asemenea, recomandăm să își închidă ferestrele și ușa, chiar dacă lipsesc de acasă pentru scurt timp și să își monteze încuietori de calitate, alarme și sisteme de supraveghere video”, se arată în documentul citat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.