Social

A încetat din viață profesorul Angela Băruță, inspector școlar general adjunct al ISJ Alba

Inspectoratul Școlar Județean Alba anunță încetarea din viață a inspectorului școlar general adjunct, prof. Angela Băruță.

„Profund îndurerați am aflat de trecerea neașteptata la cele veșnice a celei care a fost Prof. Angela Băruță, Inspector școlar general adjunct al ISJ Alba. În aceste clipe de adâncă tristețe aducem omagiul si recunoștința noastră pentru omul si pentru dascălul, Angela Băruță, un model de optimism, dăruire, entuziasm și implicare. Drum lin spre cer și odihna veșnica in Împărăția lui Dumnezeu!”, se arată în anunțul IȘJ Alba

Născută la 2 ianuarie 1946, la Sibiu, Angela Băruță a absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În 1968, a devenit profesor de istorie la Şcoala din Şard. „Cea mai mare realizare acolo a fost că am reușit să facilităm într-o școală de sat condiţii întâlnite înainte de 1989 doar în școlile reprezentative de la oraș”, a declarat Angela Băruţă, care a predat istoria și la alte două școli din Alba Iulia: școala nr. 9 și Colegiul Apulum.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.