Educație

Cursurile se reiau după o vacanță de două săptămâni

Cursurile încep luni pentru toți elevii și preșcolarii, atât din învățământul de stat, cât și privat, după o vacanță de două săptămâni.

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, anunța în urmă cu o zi că 67,79% din numărul total al unităților de învățământ, de stat și privat, au decizie de desfășurare a cursurilor cu prezență fizică.

În această situație se află 4.847 de unități de învățământ, cu un număr total de peste două milioane de elevi și preșcolari.

Sorin Câmpeanu a precizat că informațiile exacte privind modul în care vor reîncepe cursurile sunt disponibile pe site-urile fiecărui inspectorat școlar.

Ministrul anunțase anterior că se vor desfășura cursuri cu prezență fizică în unitățile în care rata de vaccinare anti-COVID a întregului personal este de peste 60%. În situația în care vor fi probleme legate de resursa umană sau de infrastructură, indiferent dacă rata de vaccinare a personalului este de peste 60%, există în continuare posibilitatea ca școlile respective să solicite desfășurarea cursurilor online.

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății privind prezența fizică a elevilor la cursuri și după depășirea ratei de infectare cu SARS-CoV-2 de 6 la mie a fost publicat vineri în Monitorul Oficial.

Cursurile cu prezență fizică la nivelul întregii unități de învățământ se suspendă pentru o perioada de 14 zile dacă 50% din totalul grupelor/claselor au cursurile întrerupte din cauza îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, prevede ordinul comun. Totodată, cursurile cu prezență fizică într-o grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal, dintr-o unitate de învățământ preuniversitar/conexe, se vor suspenda pentru o perioada de 14 zile la apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, la apariția cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligația de a anunța conducerea unității de învățământ care va informa DSP/DSPMB. În urma anchetei epidemiologice se va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și se va decide, împreună cu conducerea unității de învățământ, dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul grupei/clasei sau unității de învățământ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.