Administrație

2022 va fi anul școlilor aiudene

Anul viitor se vor împlini 100 de ani de la înființarea Colegiul Național „Titu Maiorescu”

Consiliul Local Aiud a aprobat cu unanimitate de voturi proiectul privind numirea anului 2022 la nivelul municipiului Aiud drept „Anul școlilor istorice – trecut, prezent, viitor”.

Decizia a fost luată întrucât în 2022 se împlinesc 410 ani de la înființarea primei școli cu predare în limba română – a luat ființă pe lângă biserica din Măgina. De asemenea, se mai împlinesc 400 ani de la înființarea Colegiului Național „Bethlen Gabor” Aiud și 100 ani de la înființarea primului liceu cu predare în limba română din Aiud – Colegiul Național „Titu Maiorescu”.

„Având în vedere ce a reprezentat și ce reprezintă învățământul în dezvoltarea comunității și a societății, Centrul Multicultural „Liviu Rebreanu” Aiud a propus ca anul 2022 să fie numit la nivelul municipiului Aiud ‘Anul școlilor istorice – trecut, prezent, viitor’”, se arată într-o informare publică a Primăriei municipiului Aiud.

Vor fi realizate evenimente dedicate învățământului din Aiud, va fi constituit un grup de coordonare al programului pe anul 2022 prin inițierea unor proiecte menite să evidențieze multiculturalitatea zonei și cunoașterea istoriei celor două comunități, de asemenea, vor fi realizate monede aniversare de marcare a evenimentului, precum și un concurs privind logo-ul proiectului, mai precizează reprezentanții municipalității.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.