Social

Un jandarm s-a împușcat în timpul serviciului

Fotografie de arhivă

Un jandarm din Alba s-a împușcat duminică în timp ce efectua serviciul de pază într-un post din interiorul sediului Inspectoratului Județean.

Două echipaje SMURD au intervenit la fața locului. Acestea au efectuat manevrele de resuscitare, fără rezultat, ulterior declarând decesul bărbatului.

Jandarmul avea o plagă împușcată în zona pieptului.

Reprezentanții Jandarmeriei au precizat că, în jurul orei 12,30, un subofițer aflat în serviciu de pază la sediul unității s-a împușcat în piept, folosind armamentul din dotare.

Subofițerul avea 49 de ani și era în Jandarmerie din anul 1994, iar pe parcursul carierei a fost recompensat de mai multe ori pentru îndeplinirea foarte bună a îndatoririlor de serviciu.

„La ultima testare psihologică, efectuată în anul 2020, a fost declarat apt, iar de atunci nu a avut comportamente sau atitudini care să necesite intervenția de specialitate a psihologului unității. În continuare sunt desfășurate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs aceste incident tragic”, au precizat reprezentanții IJJ Alba.

Cazul a fost preluat de Parchetul Militar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.