Politică

Ex-ministrul Mihăilă: De 1 Decembrie, Florin Cîțu le face cadou românilor valul 5 al pandemiei

Fostul ministru al Sănătății Ioana Mihăilă

Fostul ministru al Sănătății Ioana Mihăilă dezaprobă regulile propuse pentru marcarea Zilei Naționale, apreciind că populația va fi expusă riscului de infectare cu SARS-CoV-2 „de dragul unor manifestări publice”.

„De 1 Decembrie, Florin Cîțu le face cadou românilor valul 5 al pandemiei. Nimic nu poate fi mai lipsit de patriotism decât să expui populația voit la risc de infecție cu virusul SARS-CoV-2 de dragul unor manifestări publice. Între timp, în Europa de Vest, guvernele fie întăresc, fie dezbat întărirea măsurilor de protecție pentru a preveni un val 5 puternic”, scrie reprezentanta USR pe Facebook.

Ea oferă exemplul unor state europene precum Austria, Germania sau Olanda, indicând rata de vaccinare și măsurile impuse în contextul pandemiei.

„Ziua Națională este un prilej de sărbătoare, dar, în mod tragic, Florin Cîțu alături de Klaus Iohannis o vor transforma într-o ‘petrecere CoViD’. Iar la umbra scăderii temporare a numărului de cazuri și sub perdeaua de fum a formării noului FSN, legea certificatului verde s-a pierdut complet”, mai scrie aceasta.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, vineri, propunerea ca organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naționale a României să fie permisă cu participarea, în zona oficială, în municipiul București, a cel mult 400 de persoane, iar în municipiile reședință de județ a cel mult 200 de persoane.

Ministerul Apărării a informat luni că militari și specialiști din MApN, MAI, SRI, STS și Administrația Națională a Penitenciarelor, cu mijloace tehnice terestre și aeriene, vor participa la parada militară organizată de Ziua Națională în Piața Arcul de Triumf din București.

Ceremonia, care începe la ora 11,00, se va desfășura într-un format restrâns, care va fi dimensionat în funcție de situația pandemică de la momentul desfășurării evenimentului, cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de CoViD-19, precizează Ministerul Apărării într-un comunicat de presă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.