Educație

Merg elevii la școală luni, 29 noiembrie? Prima zi cu prezență fizică ar fi 2 decembrie

Ministrul Sorin Cîmpeanu a spus că luni, 29 noiembrie, ar putea fi declarată zi liberă, iar copii nu ar fi nevoiți să participe la cursuri. Prima zi cu prezență fizică ar putea fi 2 decembrie.

Sorin Cîmpeanu, care a primit aviz favorabil în comisiile de specialitate din Parlament pentru funcția de ministru al Educației, a declarat miercuri că ziua de luni, 29 noiembrie, este posibil să fie declarată zi liberă.

De asemenea, 2 decembrie ar fi prima zi în care se poate face școală cu prezență fizică în toate localitățile unde rata de infectare coboară sub 3 la mie.

„Cu siguranță, în toate localitățile în care rata de infectare coboară sub 3 la mie, conform Ordinului Ministerului Sănătății și al Educației, se poate face școală cu prezență fizică. Suntem într-o situație specială pentru că luni, 29 noiembrie, este foarte posibil să fie declarată zi liberă prin Hotărâre de Guvern, pe care o vom avea dacă Guvernul va beneficia de votul de încredere și va fi instalat. Zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie sunt libere, deci practic 2 decembrie ar fi prima zi în care se poate face școală cu prezență fizică în toate aceste localități”, a precizat Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, 90% dintre elevi și preșcolari au putut să meargă până acum cu prezență fizică, odată cu coborârea ratei de infectare.

„La nivel național, știu că ieri a fost 2,88, astăzi în București este 2,87, așteptăm rata de infectare la nivel național, și mai știu că ieri erau doar 11 județe în care rata de infectare depășea 3 la mie. Aradul era la cel mai ridicat nivel, 4,56 la mie. Deci e posibil ca săptămâna viitoare să coboare, în marea majoritate a județelor, sub 3 la mie rata de infectare”, a conchis Cîmpeanu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.