Politică

Primarul din Alba Iulia solicită AUR, organizatorul „Marșului Unirii”, să nu politizeze Ziua Națională

Primarul Gabriel Pleșa îl amenință – mai mult sau mai puțin subtil – pe liderul AUR, George Simion, cu jandarmii. „Orice altă manifestare împotriva oricui sau împotriva orice va fi sancționată, conform legii”, spune edilul

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a solicitat, din nou, marți, Alianței pentru Unirea Românilor, organizatorul „Marșului Unirii”, care va avea loc miercuri dimineață, de 1 Decembrie, la Alba Iulia, să nu politizeze Ziua Națională.

„Eu am atenționat, încă o dată, organizatorii să nu se folosească decât cântece patriotice, sloganuri, însemne care se potrivesc pentru Ziua Națională. Orice altă manifestare împotriva oricui sau împotriva orice va fi sancționată, conform legii. Și cei de la Jandarmerie, care asigură ordinea, vor filma și vor fi prezenți pe tot parcursul acestui marș. Sper din suflet ca organizatorii să înțeleagă că nu e bine și nu vreau să politizăm sau să transformăm ziua unității naționale într-o altfel de manifestație”, a declarat primarul din Alba Iulia.

Săptămâna trecută, edilul a spus într-o conferință de presă că i-a rugat pe organizatorii marșului să nu aibă mesaje anti sau pro-vaccinare.

„Oricine este binevenit, dar nu ne dorim nici politizarea, nici o dispută între pro și anti-vacciniști, pentru că nu este cazul”, a afirmat, în 23 noiembrie, primarul.

Autorizația pentru „Marșul Unirii”, care va deschide programul manifestărilor de la Alba Iulia de Ziua Națională a României, a fost solicitată de către deputatul AUR de Alba, Daniel Gheorghe Rusu.

Potrivit unui comunicat transmis luni Agerpres de către AUR, „peste 3.000 de participanți și-au anunțat participarea la tradiționalul marș al studenților basarabeni care vor unirea cu România”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.