Politică

Vasile Dîncu: 1 Decembrie se simte la Alba Iulia cel mai bine

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, prezent miercuri, de Ziua Națională, la Alba Iulia, a afirmat că 1 Decembrie se simte „cel mai bine” în Orașul Marii Uniri și a subliniat jertfa Armatei Române în Primul Război Mondial.

„1 Decembrie se simte la Alba Iulia cel mai bine. E o mare emoție să vii la Alba Iulia de fiecare dată. Şi vă spun și de unde vine acest sentiment. Pentru că aici se întâlnește Armata Română, cea care prin jertfa din 1918, din Primul Război Mondial, a reușit unirea cu oamenii (…). 1918 a însemnat o construcție comună. Jertfa Armatei a fost completată de misiunea pe care preoții greco-catolici, ortodocși din Transilvania… S-au pus în fruntea mulțimilor, deși era o pandemie mai groaznică decât cea de acum și au venit la Alba Iulia aici ca să semneze acest act istoric”, a declarat Vasile Dîncu.

El a afirmat că nu vrea să facă o comparație istorică, dar că există o similitudine de situație cu momentul actual, amintind că în 1918 s-a format o coaliție în Transilvania între stânga și dreapta de atunci.

„În Comitetul Național Român erau șase social-democrați din Transilvania și șase membri ai Partidului Național Român. Poate că noi, politicienii de astăzi, o să învățăm ceva din această pildă a lor. Poate că, măcar puțin, o să înțelegem că trebuie să lucrăm cu toții pentru a reconstrui România în acest moment. Asta sper că este semnul pe care l-am dat și noi venind aici (…), pentru viitor și pentru națiune”, a transmis Dîncu.

Mii de persoane au asistat miercuri, de 1 Decembrie, la Alba Iulia la parada militară, principalul punct de atracție al manifestărilor prilejuite de Ziua Națională a României.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.