Administrație

AJVPS Alba a eliberat în Mureș sute de crapi românești reproducători (foto)

Primarul Gabriel Pleșa a fost prezent la momentul eliberării crapilor în Mureș

Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Alba a eliberat în Mureș sute de crapi românești reproducători, cu greutăți cuprinse între 1,5 și 4 kg, cu scopul repopulării râului, a anunțat primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, care este unul dintre organizatorii evenimentului.

„Avem nevoie de ape curate în România”, spune primarul pe contul său de socializare, explicând că „poluarea, dar și balastierele necontrolate, nimicesc la propriu fauna râurilor. Astăzi (joi – nota red.), AJVPS Alba, prin finanțarea oferită de Primăria și Consiliul Local Alba Iulia, a eliberat în râul Mureș 1.000 de kg de pește (crap românesc), cu greutăți cuprinse între 1.5 și 4 kg, toți fiind reproducători, care la primăvară vor depune icre. Sunt convins că este o veste așteptată nu doar de împătimiții pescuitului, dar și de toți iubitorii de natură”.

Edilul spune că își dorește dezvoltarea turismului piscicol pe râul Mureș și pe raza județului Alba și, cu precădere, în zona orașului Alba Iulia. „Dacă sunt orașe din România unde, pe râul Mureș, s-au dezvoltat lucruri frumoase având grijă de natură, sunt convins că și noi putem”, a mai spus Pleșa.

„Mulțumim partenerilor noștri și sunt convins că dacă vom fi cu toții mai responsabili, atât persoane fizice, dar mai ales juridice, putem crea, în multe locuri, adevărate zone de vis și relaxare. Chiar ține de fiecare dintre noi!”, a transmis primarul municipiului Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.