Social

La volanul unei mașini furate, un chinez a cerut ajutorul jandarmilor. Omul rămăsese blocat în Apuseni

Un cetățean chinez care a fost depistat în județul Cluj joi cu o mașină de lux, furată din Germania, a fost ajutat de jandarmii din Bihor la finalul lunii noiembrie, când autovehiculul s-a defectat.

Chinezul a fost salvat de jandarmii montani pe 30 noiembrie, când acesta s-a pierdut și i s-a defectat mașina în timp ce venea de la Deva la Cluj, mai exact la Huedin, unde a și fost depistat de polițiștii clujeni după câteva zile.

„În jurul orei 09:15 am fost sesizați prin numărul unic de urgență 112 ca un cetățean de naționalitate chineză are nevoie de ajutor din partea jandarmilor montani. Conform celor declarate, acesta dorea să ajungă de la Deva la Huedin pe un drum de munte neamenajat, dar mașina i s-a defectat și nu poate preciza exact locul unde se află. Sigurul sprijin au fost coordonatele GPS care îl localizau undeva la limita dintre județul Cluj și Bihor”, a informat Jandarmeria Bihor pe Facebook atunci.

„Jandarmii montani bihoreni au reușit sa ajungă la autovehiculul defect”, au mai relatat autoritățile militare, adăugând: „Având în vedere ca pasagerul a declarat ca este bine și nu are nevoie de îngrijiri medicale, jandarmii l-au condus la o pensiune din zona Ip Ponor, unde a fost preluat de jandarmii clujeni veniți și ei in sprijin. Popasul nu va fi de lunga durată deoarece este așteptată și o mașină de tractat astfel încât domnul L. Tong să ajungă în siguranță la destinație”.

După două zile, polițiștii din Cluj au depistat o mașină de lux furată din Germania, în timp ce un chinez o conducea în Huedin.

„Mașină de lux indisponibilizată de polițiști. Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Huedin efectuează cercetări sub aspectul infracțiunii de tăinuire, în cadrul activităților fiind dispusă indisponibilizarea unui autoturism în valoare de peste 70.000 de euro”, au informat polițiștii clujeni.

În data de 2 decembrie, în urma investigațiilor operative derulate, polițiștii de investigații criminale au identificat în orașul Huedin un autovehicul înmatriculat în Germania, care figura ca fiind sustras de pe teritoriul respectivului stat.

„În baza cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat persoana care ar fi utilizat autovehiculul, un cetățean chinez, în vârstă de 40 de ani, depistat în orașul Huedin și condus ulterior la unitatea de poliție. Autovehiculul în cauză a fost indisponibilizat pentru continuarea verificărilor, cercetările fiind efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire”, au mai informat reprezentanții Inspectoratul de Poliție Județean Cluj.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.