Social

Un câine vagabond a atacat mai multe persoane și a omorât două câini de rasă

Fotografie de arhivă

Un câine fără stăpân a atacat, sâmbătă, mai multe persoane din municipiul Bistrița care își plimbau animalele de companie și a omorât două patrupede, fiind necesară tranchilizarea lui, potrivit datelor transmise de Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Bistrița-Năsăud.

Locuitorii din zona unde s-au produs agresiunile au sunat la 112 pentru a cere ajutor.

„În această dimineață, jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița au intervenit în zona străzilor Împăratul Traian și Dragoș-Vodă din municipiul Bistrița, unde mai multe persoane au fost atacate de un câine agresiv care prezenta pericol pentru toți cei aflați în apropiere. Jandarmii au anunțat imediat și pe reprezentanții Serviciului de Ecarisaj din cadrul Primăriei Bistrița, pentru a putea interveni la timp pentru prinderea animalului agresiv. La fața locului, jandarmii au luat legătura cu cei care au apelat numărul unic de urgență 112 și care au reclamat incidentul. Cei prezenți în zonă au relatat că un câine de talie mare, de culoare neagră, a atacat inițial o femeie care se afla la plimbare cu câinele său și a creat panică în rândul persoanelor aflate în apropiere. Ulterior, câinele agresiv a atacat și alte persoane aflate cu câinii la plimbare în imediata apropiere”, a informat IJJ.

Persoanele atacate nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, însă doi câini de rasă, de talie mică, au murit după ce au fost mușcați de animalul agresiv.

Jandarmii, alături de polițiști locali și de reprezentanți ai Serviciului de Ecarisaj, au urmărit câinele agresiv, care a fost identificat în zona unei parcări, a fost tranchilizat și transportat la adăpostul de animale fără stăpân.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că animalul în cauză nu are proprietar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.