Mozaic

Ce caută românii pe Google? Rezultate pentru anul 2021

Care sunt cele mai căutate lucruri de român în 2021 pe Google? Campania de vaccinare domină topul căutărilor efectuate de români.

Listele Google ale celor mai populare căutări în România în 2021 arată că, deși aspectele legate de pandemie au fost în centrul atenției pentru români, subiectele s-au schimbat față de anul trecut, iar de la informații despre virus, restricții și pandemie în general, anul acesta căutările au vizat vaccinurile, prevenția și reluarea activității considerate normale.

Conform unui comunicat remis, miercuri în topul celor mai populare căutări pe Google în România din 2021 se află trei căutări legate de vaccinare – certificatul verde, Loteria vaccinării și programarea pentru vaccinare.

„Lider în căutări este Campionatul European de Fotbal, programat pentru 2020 și amânat pentru 2021. Informații despre prevenția CoViD au fost și ele la mare căutare, alături de produsul care generează ‘buzz’ la lansarea fiecărei noi iterații: iPhone. Serialul ‘fenomen’ – așa cum l-a numit presa – Squid Game are și el un loc în topul celor mai populare căutări, alături de un alt apariție care luat lumea prin surprindere: jucătoarea de tenis Emma Răducanu, care a câștigat US Open la doar 18 ani și are origini românești. Un interes ridicat în căutări a generat actrița și vedeta de televiziune Alexandra Dinu, precum și moartea cântărețului de muzică populară Petrică Mâțu Stoian”, se menționează într-un comunicat.

La capitolul emisiuni TV, show-ul „Chefi la cuțite” a fost pe primul loc al popularității în căutările românilor pe Google în 2021, urmat de „Survivor” și „Asia Express”. Alături de Alexandra Dinu și Emma Răducanu, în topul oamenilor care au generat cel mai mare interes în căutări se numără și tânărul înotător David Popovici, dar și fotbalistul Christian Eriksen, danezul care a suferit un atac de cord în timpul meciului cu Finlanda de la Euro 2020.

Educația este o temă care a generat interes crescut în căutări în 2021. Digitalizarea acestui domeniu și nevoie de instrumente adaptate, inclusiv pentru predarea online, a determinat o creștere a căutărilor după astfel de soluții.

„Google propune anul acesta un o listă cu cele mai populare în căutări instrumente digitale dedicate educației, ce cuprinde soluții precum Google Classroom, Adservio sau 24edu. Lista de ‘Rețete’ este deschisă de prăjitură cu o denumire surprinzătoare: ‘Să fac spume dacă știu’. Întrebarea ‘când?’ a românilor a vizat de multe ori școlile, mai precis deschiderea lor. Ca în fiecare an, românii s-au întrebat când este Black Friday, dar și surprinzătorul: ‘când se pune busuioc sub pernă?’. Pandemia a afectat echilibrul psihic al multora, ceea ce se vede și în căutările pe Google: românii au căutat să afle care sunt simptomele anxietății și depresiei, dincolo de problemele de sănătate cauzate de virusul CoViD-19″, se mai arată în comunicat.

Topurile celor mai populare căutări pe Google în 2021 au fost realizate folosind liste de căutări „trending”: căutări care au înregistrat o creștere puternică în 2021 față de 2020, pe o perioadă considerabilă de timp, indicând astfel un interes sporit și susținut pentru respectivul subiect.
Cele mai căutate lucruri în 2021 pe Google

Astfel, top 10 Căutări populare include: Euro 2020, certificat verde, Loteria vaccinării, Petrică Mâțu Stoian, iPhone 13, programare vaccinare, Squid Game, Alexandra Dinu, prevenție CoViD și Emma Răducanu.

La Emisiuni TV, clasamentul este următorul: Chefi la cuțite, Survivor, Asia Express, Burlacul, Căsătoriți pe nevăzute, Românii au talent, Vlad, Adela, Masked Singer și Mireasa, iar la Filme și seriale: Squid Game, Bridgerton, Ginny and Georgia, Hercai, Dune, After 3, Red notice, Venom 2, Eternals și Doctorul minune.

Evenimentele sportive cele mai căutate au fost în 2021 Euro 2020, Australian Open, România-Islanda, România-Germania, US Open, România-Armenia, Italia-Anglia, Roland-Garros, Anglia-Danemarca, Franța-Elveția.

Care sunt oamenii cei mai căutați pe google în 2021

Categoria „oameni”, include în top 10: Alexandra Dinu, Emma Răducanu, Christian Eriksen, David Popovici, Ana Maria Prodan, Alec Baldwin, Dan Petrescu, Alexander Zudor, Simona Hapciuc și Flavia Groșan, iar categoria „Educație”: Google Classroom, Adservio, 24edu, Edus, Wordwall, Şcoala365, Kinderpedia, Notis, Study stream și ASQ.

În cazul rețetelor, clasamentul este următorul: Să fac spume dacă știu, Varză murată, Banana bread, Gem de gutui, Lasagna, Salam de biscuiți, Eclere, Spanac, Cremă de zahăr ars și Macarons.

Întrebarea „când…?” a fost folosită cel mai des la căutările: Când începe școala, Când este Black Friday 2021, Când se termină anul școlar 2021, Când se redeschid școlile, Când se schimbă ora 2021, De când intră în vigoare noile restricții, Când începe Survivor 2021, Când sunt Floriile 2021, Când se pune busuioc sub pernă și Când cade Paștele în 2021.

Și „Simptomele” au fost la căutare și acestea au vizat: Simptome CoViD, Simptome CoViD delta, Simptome CoViD pe zile, Miocardită simptome, Anxietate simptome, Pneumonie simptome, Gută simptome, Infecție urinară simptome, Depresie simptome și Norovirus simptome.

Reprezentanții Google explică faptul că pentru 2021 căutările sunt realizate pe mai multe categorii, urmărind să surprindă trenduri de căutare din România în anul care tocmai se încheie. Listele au fost create utilizând combinat mai multe servicii și instrumente care oferă o imagine detaliată asupra trendurilor de căutare la nivel global și regional. Cea mai mare parte a datelor provin din Google Trends, un serviciu public, care prezintă volumul de căutări pe diferite regiuni geografice, perioade de timp și termeni utilizați. De asemenea, compania a utilizat instrumente interne care i-au permis să realizeze analize complexe suplimentare. Mai mult, a fost eliminat spam-ul, căutările de navigare și cele care se repetă. Listele au fost realizate pe baza cifrelor de trafic de pe adrese din România, care au realizat atât căutări pe google.com, dar și pe domeniul local (google.ro) și căutările mobile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.