Politică

Cristian Ghinea: „Negrescu minte! Nu se interzice încălzirea cu lemne prin PNRR”

Fostul ministru Cristian Ghinea, împreună cu primarii Ponoran și Damian

Fostul ministru USR al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, îl contrazice pe eurodeputatul Victor Negrescu, acuzându-l de minciună. În același timp, Ghinea „se gândește” să-i decerneze premiul Prostul lunii.

„Nu, nu se interzice încălzirea cu lemne prin PNRR. Dar, da, lovim în mafia lemnului luată în brațe de PSD. Share!”, scrie Cristian Ghinea, cu trimitere directă la o afirmație făcută de europarlamentarul social democrat de Alba Victor Negrescu.

„Vom avea curând organizația de monitorizare PNRR «O țară ca afară». Și vom lansa platforma informatică de căutare, urmărire și semnalizare a ce se întâmplă cu PNRR. Muncim la asta, eu și echipa de consilieri/secretari de stat de la MIPE. Vom avea și rubrică de combatere a Fake News. Care găsiți exemple, sau vreți să verificați dacă ceva e fals sau nu, vă rugăm să ne scrieți la vreau@otaracaafara.eu”, mai anunță Ghinea.

„Și mă gândesc și la un premiu de genul «prostul lunii». Un candidat serios e tipul ăsta de la Bruxelles, care s-a dat expert în PNRR tot anul, numai cu fake news. Acum cere Comisiei Europene să stopeze «renunțarea» la încălzirea cu lemne până în 2023. O minciună stupidă, nu există așa ceva în PNRR. Va împiedica asta pe șarlatan să împrăștie prostia? Evident nu, omul știe că minte, știe și că noi știm că minte, dar o face fără rușine”, explică fostul ministru.

Se desființează încălzirea cu lemne prin PNRR? E o minciună ordinară. Statul român va trebuie să reducă masa lemnoasă tăiată ilegală și să stimuleze alte metode de încălzire. Stimuleze. Nici măcar nu e specificat care. Mizăm pe îmbunătățirea accelerată a tehnologiilor noi. În nici un caz interzicere. Sunt copil crescut la țară, mama și tata se încălzesc cu sobe de teracotă. Am negociat un PNRR atent la realitatea din țară, nu ascultați ce zic copiii de securiști parașutați în politică. Dați share, mai ales în bula PSD: Negrescu minte, PSD e disperat pentru că dăm o lovitură mafiei lemnului prin PNRR.

„De ce e PSD isteric pe subiect?”, se întreabă Ghinea, după care răspunde: „Pentru ca să uite lumea de tema zilei: nu pot să dea pensii speciale la primari. Prin PNRR, nu se mai pot crea noi pensii speciale. Iar pensiile nesimțite ale generălimii care și-a dat legi speciale pentru pensii speciale trebuie ajustate în linie cu salariul pe mai mulți în urmă. Pensiile speciale trebuie reformate pe principiul contributivității. Asta înseamnă că niște oameni din infrastructura de partid vor pierde niște bani. Cum iese PSD din asta? Vorbim despre lemne”.

Ghinea mai spune că „PSD a fost mereu partidul care a protejat mafia lemnului. În 2016 am operaționalizat Radarul Pădurilor, acel sistem informatic prin care puteați verifica dacă camioanele au lemn legal sau nu. În 2017, PSD și Tăriceanu i-au scos dinții în Parlament”.

Potrivit fostul ministru, în PNRR se prevede punerea în funcțiune a unor sisteme informatice de urmărire a masei lemnoase care iese din păduri. „Vom ști fiecare metru cub de lemn, live, pe satelit. Succes la furat, ce să zic!”, precizează Cristian Ghinea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.