Social

Explozie într-o pensiune din Cluj-Napoca, soldată cu un mort, șase răniți, clădiri afectate, persoane evacuate

Foto: monitorulcj.ro

Explozia care s-a produs vineri, la o pensiune din Cluj-Napoca, s-a soldat cu decesul unei femei, două persoane cu arsuri grave, alte patru persoane consultate de medici, câteva clădiri și mașini afectate de suflu și mai multe persoane care s-au autoevacuat din clădirile învecinate.

„În timpul intervenției pentru stingerea incendiului a fost descoperită o persoană de sex feminin decedată/carbonizată și au mai fost identificate încă două persoane de sex masculin, conștiente, care prezentau arsuri pe mare suprafață a corpului. Aceste două victime, conștiente, au fost transportate la spital. Suflul exploziei a afectat clădirile și autoturismele din zona pe o raza de aproximativ 30 metri. A mai fost acordată asistență medicală altor patru persoane, însă nu au fost transportate la spital. Incendiul a fost limitat de intervenția pompierilor și nu s-a extins la vecinătăți. Mai multe persoane din imobilele din zona s-au autoevacuat. La acest eveniment au intervenit aproximativ 30 pompieri. Se fac cercetări pentru stabilirea cauzei evenimentului. Între timp, incendiul care se manifesta la conducta de gaz de la nivel stradal a fost lichidat”, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj.

Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale.

„La ora 6,49 ISU Cluj a fost alertat prin SNAU 112 pentru a interveni la o explozie urmată de un incendiu care se manifesta la o clădire tip casa. La locul evenimentului au fost dislocate trei autospeciale de stingere de mare capacitate, o autoplatformă de lucru la înălțime, o autospecială pentru transport victime multiple, o ambulanță de terapie intensivă mobilă și ambulanțe SAJ”, se mai arată în informarea ISU Cluj.

Inspectoratul de Poliție Județean Cluj a anunțat că femeia care a murit carbonizată avea 37 de ani și era din județul Timiș.

Primarul Emil Boc a anunțat că explozia a fost cauzată de o acumulare de gaze și că a afectat și alte clădiri învecinate, a căror stare va fi verificată de specialiști.

Efectele exploziei într-un magazin din apropiere – foto: monitorulcj.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.