Social

Fără acoperiș de Anul Nou. Doi soți rămași fără casă au refuzat toate ofertele Primăriei Aiud

Reprezentanții Primăriei Aiud spun că cei doi soți au refuzat toate propunerile făcute

Doi soți din municipiul Aiud au refuzat, în preajma Anului Nou, soluțiile locative propuse de autoritățile locale după ce au fost evacuați din locuința lor printr-o sentință judecătorească. În urma rumorilor stârnite de acest caz pe rețelele de socializare, reprezentanții Primăriei Aiud au prezentat toate ofertele pe care le-au făcut celor doi.

„În data de 29 decembrie 2021 Poliția Locală Aiud a adus la cunoștința Direcției de Asistență Socială Aiud faptul că în „Piața Roma” din municipiu se află două persoane vârstnice, soț și soție, care sunt persoane fără adăpost. Reprezentanții DAS au identificat persoanele în cauză și le-au dus la sediul instituției pentru consiliere și găsirea unui adăpost în regim de urgență pe perioada sezonului rece. Totodată, cele două persoane au beneficiat de igienă corporală și servicii pentru spălarea și uscarea rufelor în cadrul Băii Publice”, relatează reprezentanții municipalității aiudene.

Ținând cont de situația de vulnerabilitate în care se află cele două persoane, celor doi li s-au propus fie facilitarea accesului la serviciile Adăpostului de noapte „Filantropia Ortodoxă” din Alba Iulia, fie un spațiu de locuit oferit gratuit de către o familie din localitatea Dumbrava, comuna Unirea, județul Alba. O a treia variantă ar fi fost punerea la dispoziție de către Primăria municipiului Aiud a unei locuințe de necesitate de tip modular racordată la utilitățile publice, situată în Aiud, pe strada Hotar.

Reprezentanții Primăriei susțin că toate soluțiile identificate și propuse de către DAS Aiud, pentru a depăși situația de vulnerabilitate, „au fost refuzate în scris de către cele două persoane, motivând că doresc să locuiască la adresa de la care au fost evacuați de executorul judecătoresc sau să li se ofere o locuință în zona centrală a municipiului Aiud”.

Administrația publică locală spune că a oferit „întregul sprijin pentru depășirea situației de vulnerabilitate, dar din cauza refuzului celor două persoane, cazul excedă cadrul legal”.

În continuare, Direcția de Asistență Socială Aiud a informat cele două persoane cu privire la faptul că pot beneficia de locuință de necesitate de tip modular sau de facilitarea accesului la serviciile Adăpostului de noapte „Filantropia Ortodoxă”. De asemenea, cele două persoane au fost informate cu privire la faptul că pot beneficia în continuare, în mod gratuit, de servicii de igienă corporală și servicii de spălat și uscat rufe în cadrul Băii Publice, precum și de servicii de supraveghere și monitorizare a stării de sănătate sau sprijin cu privire la deplasarea la medicul de familie pentru prescrierea și eliberarea rețetelor medicale.

Aceste precizări vin în contextul în care urmează externarea celor două persoane din cadrul Spitalului Municipal Aiud, unde au fost îngrijite pe perioada sărbătorilor de iarnă, mai precizează reprezentanții autotității locale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.