Politică

PNL Alba ripostează la gestul primarului Zlatnei: „Un episod absolut nefericit”

PNL Alba consideră că gestul primarului liberal al orașului Zlatna, Silviu Ponoran, de a semna pentru demiterea președintelui Klaus Iohannnis reprezintă un „episod politic absolut nefericit”, opinând, totodată, că „apetitul” edilului pentru AUR îl plasează într-o „«ieșire» radicală unilaterală, dincolo de opțiunea colegilor de filială sau de valorile PNL”.

„PNL a fost și va rămâne un partid în care libertatea de opinie e importantă și prezentă de la dezbatere până la decizie. (…). Dar de aici și până la asocierea directă, publică, inclusiv prin semnătură, a unui liberal cu o formațiune ale cărei acțiuni ridică mari semne de întrebare, este cale lungă și denotă o deviere de la verticalitate, mai ales în ochii celor care te cunosc de o viață. Gestul colegului nostru, primarul din Zlatna, Silviu Ponoran, de a semna pe lista AUR, pentru demiterea președintelui Klaus Iohannnis, reprezintă, înainte de orice, un episod politic absolut nefericit”, se menționează într-un comunicat transmis, joi, Agerpres.

Potrivit sursei citate, „apetitul domnului Ponoran pentru AUR, partid care se joaca de-a demiterea președintelui într-o perioadă în care prioritățile sunt cu totul altele, îl plasează, din păcate, nu într-o «scăpare» de acceptat, cât într-o «ieșire» radicală unilaterală, dincolo de opțiunea colegilor de filială sau de valorile PNL”.

Totodată, PNL Alba consideră că a fost „un episod public calculat și provocat de dragul scandalului și diversiunii de pionii locali ai unui partid oportunist și speculant ce s-a folosit de orice prilej pentru a manipula, fără nicio soluție reală pentru români în cea mai grea perioadă pe care o traversează, ca toate țările din lume, România”.

PNL Alba a adăugat că îi respectă primarului Zlatnei „valul de încredere” pe care îl are, de câteva mandate, din partea concetățenilor, și că îi recunoaște „munca uriașă” depusă pentru realizarea multor proiecte.

„Ne rămâne regretul că a căzut pradă, sperăm noi, unui impuls de moment și a trecut linia atât de bine delimitată care desparte un cetățean cu drept de vot de un politician votat de oameni sub sigla PNL”, conchide sursa citată.

Primarul PNL al orașului Zlatna a semnat pe listele AUR pentru demiterea președintelui Iohannis

Primarul orașului Zlatna, liberalul Silviu Ponoran, unul din cei mai longevivi edili din județul Alba, a semnat, marți seara, listele AUR pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis. Edilul din Zlatna a fost prezent la un eveniment organizat de către AUR și la care a fost prezent și co-președintele acesteia, George Simion.

„Eu sunt dintr-o familie de liberali, dar care voiau binele țării, nu circul de acum”, a declarat primarul PNL.

Unul din cei mai vechi primari din Alba, Silviu Ponoran a fost anterior membru al PD/PDL.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.