Social

Atenție la munte! Peste 120 de intervenții ale salvatorilor montani au avut loc în ultimele 24 de ore

Salvatorii montani au fost solicitați la maxim de la începutul acestui weekend (fotografie de arhivă)

Salvamontiștii din țară au avut 125 de intervenții de urgență în ultimele 24 de ore, cele mai multe înregistrându-se în zona Brașovului.

La Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 125 de apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor, astfel: 15 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brașov, 11 pentru Salvamont Lupeni, 10 pentru Salvamont Alba și câte 9 pentru Salvamont Borșa, Gorj și Suceava.

Au mai fost intervenții ale salvatorilor montani din Sibiu (8), Caraș Severin-Muntele Mic (7), Voineasa și Bihor (câte 6).

Apeluri de urgență au fost primite și pentru Salvamont Maramureș, Predeal, Prahova-Bușteni, Neamț, Vatra Dornei, Azuga, Dâmbovița, Caraș Severin-Semenic, Mureș, Rodna, Harghita, Prahova, Bran, Cluj, Petroșani, Buzău, Suceava, Gorj, precizează duminică Salvamont.

În cazul acestor intervenții au fost salvate 125 de persoane. Dintre acestea 47 au fost predate la Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital. S-a înregistrat și un deces.

S-au mai primit 63 de apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre domeniile schiabile și traseele turistice din zona montană.

Zeci de persoane salvate în ultimele 24 de ore

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.