Administrație

Ce-a făcut primarul Gabriel Pleșa în Basarabia?

Gabriel Pleșa, la tribuna Consiliului raional Edineț

Întors din Republica Moldova, primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa a făcut, pe contul său de Facebook, un scurt raport despre rezultatele vizitei sale la Chișinău și Edineț.

„În deplasarea de săptămâna aceasta din Republica Moldova am avut o întrevedere cu domnul Ion Ceban, primarul general al Chișinăului, municipiu înfrățit, din anul 2011, cu Alba Iulia, dar și cu primul ministru al țării, doamna Natalia Gavrilița”, care mai precizează că „premierul moldovean a și avut o ședință de lucru în orașul Edineț, punctul central al deplasării noastre, unde a discutat cu reprezentanții autorităților publice locale și raionale despre problemele din regiune și proiectele de dezvoltare implementate cu succes”.

Edilul din Alba Iulia spune că a discutat probleme de administrație locală, despre absorbția finanțărilor europene, despre colaborarea cu orașul Edineț, dar și despre cu ar putea fi limitat fluxul de emigrare din Repulica Moldova.

„La întâlnirile avute am abordat subiecte legate de administrația locală, dar și de modul în care putem implementa proiecte prin care să oprim fluxul de emigrare, mai ales al tinerilor, și să creăm condiții de viață la nivel european. Iar pentru viitor una dintre provocările serioase pe care Republica Moldova le va avea va fi modul în care vor putea absorbi cât mai eficient finanțările europene. Doamna Prim Ministru a apreciat potențialul proiectului «Edineț, oraș cu perspectivă de viitor», în valoare de peste 4 milioane de euro, implementat de primăria municipiului Edineț în parteneriat cu primăria municipiului Alba Iulia”, a transmis Pleșa.

„Totodată, am prezentat modul în care Primăria Municipiului Alba Iulia abordează problematica serioasă a cooperării cu comunitățile locale din Republica Moldova. Suntem convinși că fiecare dintre noi, în comunitățile noastre, avem noi și noi posibilități de a contribui la dezvoltarea acestora. Oamenii locului pot face minuni, administrațiile locale de succes fac diferența și, punând pe harta Moldovei astfel de puncte de succes, putem garanta o dezvoltare durabilă în localitățile noastre”, a conchis Gabriel Pleșa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.