Social

Amenzi de 1,9 milioane de lei pentru munca la negru au fost date anul trecut

Amenzi în valoare totală de peste 2,1 milioane de lei au fost date anul trecut de către inspectorii de muncă din Alba, din care 1,9 milioane de lei reprezintă sancțiuni contravenționale aplicate pentru munca la negru.

Potrivit unui raport transmis, joi, Agerpres, de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Alba, anul trecut au fost aplicate amenzi în valoare de 2.126.500 de lei, din care 1.900.000 de lei pentru muncă nedeclarată. Au fost depistate în lucru fără forme legale de angajare 95 de persoane, majoritatea bărbați.

ITM Alba a sancționat pentru aceste cazuri depistate 58 de angajatori.

„În cursul anului 2021, prin controalele efectuate s-a urmărit cu predilecție asigurarea unui control riguros și superior calitativ, care să vină în sprijinul agenților economici controlați și care să prevină derapajele de la legislația care reglementează domeniul relațiilor de muncă. Au fost cuprinse în graficele lunare de control unități mai mari și cu un număr semnificativ de lucrători. (…). În vederea eradicării muncii nedeclarate, au fost intensificate controalele cu acest obiectiv, fiind organizate acțiuni de control la unitățile care au ca obiect de activitate comerț, construcții, prestări servicii, agricultură. De asemenea, au fost efectuate controale în zilele de repaus săptămânal, precum și pe timp de noapte, în cadrul cărora au fost verificate și aspecte referitoare la respectarea de către angajatori a prevederilor legale referitoare la timpul de lucru, la utilizarea și plata zilierilor, la aplicarea măsurilor de protecție împotriva contaminării cu noul coronavirus”, se menționează în raport.

În total, ITM Alba a verificat anul trecut 1.994 de angajatori, cu aproape 40.000 de salariați.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.