Social

Schiori rătăciți din cauza viscolului, recuperați de salvamontiști

Fotografie de arhivă

Doi schiori s-au rătăcit vineri în Masivul Șureanu, în zona Vârful lui Pătru, din cauza ceții dense, a vizibilității extrem de scăzute și a viscolului, fiind recuperați în cursul serii de către salvamontiștii porniți în căutarea lor.

„Din cauza ceții dense, a vizibilității extrem de scăzute și a viscolului foarte puternic, doi turiști care au pornit în cursul acestei zile pe schiuri de tură au avut dificultăți de orientare. Aceștia au dat alarma prin Dispeceratul Național Salvamont, cerând ajutor. În căutarea lor au pornit trei salvatori montani, aflați de permanență la punctul de lucru al Serviciului Public Salvamont Salvaspeo Alba de la baza Domeniului Schiabil Șureanu”, au transmis reprezentanții Salvamont.

Aceștia au precizat că turiștii au fost recuperați în cursul serii de către salvamontiști, care erau echipați pentru orientarea în teren cu dispozitive GPS, cu rachete de zăpadă și cu schiuri de tură, deplasându-se, de asemenea, cu snowmobile. Salvamontiștii au fost sprijiniți cu un snowmobil de către personalul care administrează pârtiile de schi și de un jandarm montan.

Cei doi schiori au fost transportați în siguranță la refugiul Salvamont din zonă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.