Social

Peste 9.600 de amenzi date în ultimele 24 de ore. Au fost reținute 700 de permise de conducere

Fotografie de arhivă

Polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, peste 9.600 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 3,2 milioane lei, pentru diverse abateri și au reținut 700 de permise de conducere și 216 certificate de înmatriculare, a informat, duminică, MAI.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat misiunile ce le revin în lupta antiinfracțională, menținerea ordinii și siguranței publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, acționând, totodată, pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență.

În ultimele 24 de ore, efectivele MAI din structurile operative au intervenit la peste 4.000 de evenimente, dintre care aproximativ 2.360 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.680 intervenții în situații de risc și pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Structurile de Poliție au intervenit la 2.361 evenimente, dintre care 1.943 sesizate prin serviciul de urgență 112.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost sesizate 683 de posibile infracțiuni, aproape un sfert dintre acestea fiind sesizări din oficiu.

Au fost prinși de polițiști 126 autori de infracțiuni. De asemenea, au fost depistate 19 persoane urmărite național sau internațional, iar șapte persoane au fost identificate în dosarele cu autor necunoscut.

În urma activităților desfășurate de structurile MAI au fost dispuse măsuri preventive pentru 27 de persoane.

În cadrul misiunile desfășurate, polițiștii și jandarmii au aplicat peste 9.600 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 3,2 milioane lei.

De asemenea, ca măsură complementară la abaterile care au vizat siguranța rutieră, au fost reținute 700 de permise de conducere și 216 certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de sâmbătă, frontiera de stat a fost tranzitată de peste 105.000 de persoane și aproximativ 32.200 mijloace de transport.

Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituții, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în țară), care depășeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 55.400 lei.

Tot sâmbătă, polițiștii de frontieră au depistat 45 migranți ilegali pentru care au dispus măsurile ce se impun.

Conform MAI, pompierii au salvat două persoane și au acordat asistență medicală de urgență pentru alte 1.232. Elicopterele Inspectoratului General de Aviație au executat 11 misiuni aero-medicale în urma cărora au fost salvate șase persoane.

Efectivele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în 1.680 situații de urgență.

Pentru aplicarea măsurilor de autoprotecție, au fost transmise și nouă mesaje de avertizare a populației, prin sistemul Ro-Alert.

Angajații IGSU au efectuat 13 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență în urma cărora au fost identificate două obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, au aplicat 44 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 8.000 lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.