Social

Termenul de depunere a proiectelor dedicate Timișoarei și Roșiei Montane a fost prelungit cu două săptămâni

Roșia Montană (fotografie de arhivă)

Termenul limită pentru depunerea de proiecte în cadrul sub-programelor dedicate Timișoarei și Roșiei Montane, Apelul 1/2022 de proiecte finanțate prin Timbrul Monumentelor Istorice, este de 15 februarie, ora 16,00, a anunțat vineri Institutul Național al Patrimoniului.

Potrivit unui comunicat al INP, transmis Agerpres, platforma https://tmi.patrimoniu.ro/acasa este deschisă până pe 15 februarie, ora 16,00, pentru depunerea cererilor de finanțare, prelungirea perioadei de depunere aplicându-se doar pentru sub-programele Timișoara – Capitală Europeană a Culturii și Roșia Montană – Patrimoniu Mondial în Pericol.

Pentru sub-programele Intervenții de urgență și Proiectare rămâne valabil termenul limită de 1 februarie 2022.

„Sesiunea curentă a Apelului de proiecte finanțate prin Timbrul Monumentelor Istorice a fost lansată la data de 11 octombrie 2021 și este deschisă până la 1 februarie 2022, ora 16,00 – termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare pentru sub-programele Intervenții urgență, Proiectare –, respectiv până la 15 februarie, ora 16,00 – termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare pentru sub-programele Roșia Montană și Timișoara”, precizează INP.

O finanțare totală în valoare de 5.000.000 lei este disponibilă pentru proiecte care se înscriu în cele patru categorii: intervenții de urgență (1.500.000 lei); pregătirea documentațiilor tehnico-economice pentru restaurarea monumentelor istorice (1.000.000 lei); Roșia Montană, patrimoniu mondial în pericol – lucrări de întreținere și reparații curente (1.000.000 lei); Timișoara, Capitală Europeană a Culturii – lucrări de întreținere și reparații curente (1.000.000 lei).

Prioritățile anuale ale INP în vederea finanțării prin TMI pentru 2022 sunt punerea în siguranță a monumentelor istorice în pericol, angajarea comunităților patrimoniale și a comunităților locale în protejarea monumentelor istorice și contribuția la programe naționale și europene dedicate patrimoniului cultural.

Peste 60 de proiecte au beneficiat în ultimii doi ani de finanțare prin sumele strânse din contribuțiile la Timbrul Monumentelor Istorice.

Timbrul Monumentelor Istorice (TMI) este o taxă extrabugetară destinată finanțării lucrărilor de protejare a monumentelor istorice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.