Social

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor: Posibile depășiri ale Cotelor de atenție pe râuri din opt județe

Fotografie de arhivă (ISU Alba)

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis miercuri mai multe atenționări Cod galben de inundații pentru râuri din opt județe, valabile până la ora 24:00.

Potrivit INHGA, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice Ialomița – bazin superior amonte S.H. Pucioasa, Cricovul Dulce – bazin amonte S.H. Moreni, Provița (afluent al Cricovului Dulce) – bazin superior, județele Dâmbovița și Prahova.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Ialomița – amonte S.H. Moroeni, subliniază INHGA.

De asemenea, sunt posibile depășiri ale Cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice Secaș (afluent al râului Târnava), Târnava Mare – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Mediaș – amonte S.H. Blaj, județele Alba și Sibiu, Tazlău – bazin amonte S.H. Scorțeni și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Scorțeni, județele Neamț și Bacău, Mureș – afluenții de stânga aferenți sectorului aval S.H. Gelmar – amonte S.H. Brănișca, județul Hunedoara (probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Cerna).

Totodată, INHGA a emis Cod galben și pentru râurile mici din bazinele hidrografice Argeș – bazin superior, Dâmbovița – bazin superior, județele Argeș și Dâmbovița.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.